ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέο έργο ύδρευσης στην Αλόννησο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

νέο-έργο-ύδρευσης-στην-αλόννησο-από-τη-883676

Υπεγράφη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Αλοννήσου Προγραμματική σύμβαση για έργο ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 6.748.080 ευρώ. Πρόκειται για ένα έργο που αφορά την εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας νερού της Λιμνοδεξαμενής στην Καστανιά και στην κατασκευή δικτύων μεταφοράς νερού.

Στόχος είναι αξιοποίηση του νερού που συλλέγεται στην υφιστάμενη λιμνοδεξαμενή στη θέση «Καστανιά» μέσω της επεξεργασίας του και η κατασκευή εξωτερικού δικτύου 29 χλμ. για τη μεταφορά του επεξεργασμένου νερού στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης των οικισμών του Δήμου Αλοννήσου.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι: «Υπογράφουμε με το Δήμο Αλοννήσου Προγραμματική Σύμβαση και διεκδικούμε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ)» χρηματοδότηση για ένα έργο ουσίας που βελτιώνει την ποιότητα ζωής στο νησί και εξασφαλίζει επαρκές, ποιοτικό πόσιμο νερό».

Το έργο περιλαμβάνει 5 υποέργα που αφορούν την προμήθεια και την εγκατάσταση συστήματος επεξεργασίας του νερού του Δ. Αλοννήσου, τα εξωετερικά δίκτυα μεταφοράς νερού, την ανάθεση τεχνικού συμβούλου, τις εργασίες ηλεκτροδότησης τους συστήματος επεξεργασίας νερού και του αντλιοστασίου στη θέση Προφήτης Ηλίας και τη δαπάνη της κάλυψης του κόστους αρχαιολογικής παρακολούθησης και έρευνας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου