ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τιμωρία στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου

τιμωρία-στη-διευθύντρια-του-γυμνασίο-310256

Παρακράτηση του μισθού της για ένα μήνα επειδή δεν συνέπτυξε τμήματα

Με την ποινή της παρακράτησης μισθού για ένα μήνα τιμωρήθηκε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου, η οποία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2010-2011 δεν συνέπτυξε τα τμήματα της Α’ τάξης, παραβαίνοντας την εντολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Η ποινή της Διευθύντριας ορίστηκε από το ΑΠΥΣΔΕ μετά από θετική εισήγηση τριών εκ των πέντε αιρετών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Για άδικη απόφαση του ΑΠΥΣΔΕ απέναντι στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου κάνει λόγο η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, επισημαίνοντας πως η Διευθύντρια του σχολείου δεν συνέπτυξε τα τμήματα την σχολική χρονιά 2010-2011 καθώς η κίνηση αυτή θα ήταν αντιπαιδαγωγική.

Συγκεκριμένα η Διευθύντρια αρνήθηκε να προχωρήσει στη σύμπτυξη των τμημάτων από τέσσερα να γίνουν τρία με 26-27 μαθητές το καθένα. Η απαίτηση για συγχώνευση τμημάτων ήρθε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως λύση στο πρόβλημα της έλλειψης φιλολόγου στο σχολείο. Επιθυμία της Διευθύντριας ήταν η κάλυψη του εκπαιδευτικού κενού με καθηγητή και όχι η σύμπτυξη των τμημάτων, που αποτελεί σύμφωνα με την ΕΛΜΕ αντιπαιδαγωγικό μέτρο.

Η κίνηση αυτή της Διευθύντριας και η «ανυπακοή» της στις διαταγές της Διεύθυνσης τιμωρήθηκε. Διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ κλιμάκια της Διεύθυνσης έφτασαν στο σχολείο και έψαξαν όλα τα στοιχεία που αφορούσαν στην υπόθεση.

Ενάμιση χρόνο μετά το θέμα όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά εξετάστηκε και από το ΑΠΥΣΔΕ (Ανώτατο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας) με τα τρία από τα πέντε μέλη του να εισηγούνται την τιμωρία της Διευθύντριας με την παρακράτηση ενός μισθού.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης έκανε λόγο για άδικη απόφαση, μιας και η Διευθύντρια έπραξε το καλύτερο για τους μαθητές της και το μόνο που ζήτησε ήταν η κάλυψη του κενού της φιλολόγου. Τόσο η ΕΛΜΕ, όσο και ο ΟΛΕ, σύμφωνα με τον ίδιο, στηρίζουν τη Διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου και θα διαθέσουν χρηματικό ποσό προκειμένου να αναλάβει την υπόθεση δικηγόρος, έτσι ώστε να κάνει ένσταση στο ΚΥΣΔΕ, που είναι ανώτερο από το ΑΠΥΣΔΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου