«Σηκώνουν μανίκια» στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-25, 20:12:58
«Σηκώνουν μανίκια» στη Σκιάθο

Την Κυριακή 29 Απριλίου διοργανώνουν εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του βιότοπου των Κουκουναριών

Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν στην Σκιάθο την Κυριακή 29 Απριλίου, στο πλαίσιο πανελλήνιας καμπάνιας που έχει εκλάβει διεθνείς διαστάσεις.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος»  υποστηρίζει εκτός από την Εβδομάδα Καθαριότητας του Μαρτίου, την εθελοντική εκστρατεία Lets do it Greece 2012 και όπως υπογραμμίζει «αναλαμβάνουμε σε συνεργασία με τον  το Τοπικό Τμήμα ΣΕΟ, τον Σύλλογο Γονέων 1ου Δημοτικού και με μεμονωμένους εθελοντές, τον  καθαρισμό του βιότοπου των Κουκουναριών, αναδεικνύοντας την πανέμορφη φύση της προστατευόμενης περιοχής (Δίκτυο NATURA 2000)».

Την δράση της Κυριακής υποστηρίζει ο Δήμος Σκιάθου, ενώ παράλληλα, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» παροτρύνουν « τις τοπικές μας κοινωνίες να αναπτύξουν συνεργασίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες».

Το «Let’s Do It» είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.

Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Φέτος για πρώτη φορά διοργανώνεται στην χώρα μας από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση».

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=