ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φυλάκιση 3,5 ετών σε νταή

φυλάκιση-35-ετών-σε-νταή-901317

Ποινή φυλάκισης τριών ετών και πέντε μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 54χρονο νταή σε νησί των Β. Σποράδων, που προκαλούσε αλλεπάλληλα επεισόδια βίας σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του και των παιδιών του.

Ο καταδικασθείς προκάλεσε επανειλημμένως φόβο και τρόμο στην οικογένειά του το 2020, με φασαρίες, σπάζοντας αντικείμενα, απειλώντας μέλη της οικογένειάς του, ακόμη και χτυπώντας τα.

Σε έναν από τους ομηρικούς καβγάδες δεν δίστασε να επιτεθεί και να χτυπήσει την κόρη του, που ήταν ανίκανη να αντιδράσει λόγω προβλημάτων υγείας, με αποτέλεσμα να υποστεί κρίση άσθματος.

Προχθές στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Μετά την καταδίκη του το Δικαστήριο διέταξε να συλληφθεί ο κατηγορούμενος και να εκτελεστεί η ποινή.

Ο 54χρονος δικάστηκε για τρεις διαφορικές υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που συνέβησαν τον Οκτώβριο, τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο του 2020 κάνοντας τον βίο αβίωτο της οικογένειάς του.

Επισκεπτόταν το σπίτι της συζύγου του, έσπαγε αντικείμενα, φώναζε, απειλούσε, χτυπούσε τα μέλη της οικογένειάς τους τα οποία ήταν μάρτυρες των φρικτών καβγάδων.

Συγκεκριμένα, στις 5 Οκτωβρίου εξύβρισε την εν διαστάσει σύζυγό του δείχνοντας καταφρόνηση στο πρόσωπό της, ενώ την απείλησε ότι αν του έκανε μήνυση, θα τη σκότωνε και τη χαστούκισε.

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2020 επιτέθηκε στην κόρη του και παρά τα προβλήματα υγείας που έχει της πίεσε με δύναμη το χέρι και τη χτύπησε στο στομάχι, προκαλώντας της κρίση άσθματος.

Στις 20 Ιουνίου 2020 επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές στη σύζυγό του στο τριχωτό της κεφαλής και στα χέρια της, ενώ έσπασε το τζάμι εισόδου της οικίας της με γλάστρα και κατέστρεψε όλα τα αντικείμενα που υπήρχαν πάνω στο τραπέζι του σαλονιού.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εξύβριση κατά εξακολούθηση, ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή βία σε βάρος ανίκανου ατόμου, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και φθορά κατ’ εξακολούθηση.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου