ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για ηλεκτρικά ποδήλατα στη Σκιάθο

εγκρίθηκε-η-χρηματοδότηση-για-ηλεκτρ-901449

Εγκρίθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων η χρηματοδότηση του Δήμου Σκιάθου με 247.853,68€ για την ανάπτυξη δράσης «μικροκινητικότητας» με τη δημιουργία και λειτουργία σταθμών διάθεσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων. Με την αξιοποίηση της δράσης, ο Δήμος σκοπεύει να λειτουργήσει από το 2023 μεικτούς σταθμούς δωρεάν διάθεσης συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι οποίοι θα βρίσκονται σε δέκα σημεία του νησιού, εννέα στην πόλη και ένα στην περιοχή των Κουκουναριών.

Η δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Με τη δράση αυτή ο Δήμος Σκιάθου θα προμηθευτεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων δημόσιας χρήσης. Με αυτό τον τρόπο θα προσφέρει στους πολίτες ένα σύγχρονο εργαλείο, που θα συμβάλλει στη μείωση των ρύπων και του θορύβου εντός πόλης, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στη βελτίωση της υγείας των πολιτών.

Παράλληλα, το ποδήλατο θα αποτελέσει ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης των τουριστών και της γνωριμίας τους με την πόλη και τα τοπικά αξιοθέατα.

«Στην εποχή μας, όπου η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ζωή αποτελούν το μεγάλο στοίχημα, η ανάπτυξη δικτύου ποδηλατοδρόμων και η χρήση ποδηλάτου συμβάλλει στη δημιουργία μίας σύγχρονης και φιλικής προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον πόλης» δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας.

Το προσφερόμενο σύστημα θα είναι ένα σύστημα ποδηλάτων ευέλικτο που θα μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης ανάλογα με την ζήτηση και θα δίνει στους χρήστες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποια από τους διαθέσιμους σταθμούς μίσθωσης του Δήμου.

Το σύστημα θα αποτελείται από ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης, ειδικής σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα μίσθωσης, με “Έξυπνη” κλειδαριά IoT.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου