ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επεσε νεκρός 65χρονος δρομέας στον ημιμαραθώνιο της Σκιάθου

επεσε-νεκρός-65χρονος-δρομέας-στον-ημιμ-903271

Σοκ για συμμετέχοντες και αθλητές χθες στη Σκιάθο κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του ημιμαραθωνίου Skiathos Trail Run, όταν 65χρονος Βρετανός έπεσε νεκρός, ενώ έτρεχε στον αγώνα.

Ο άτυχος 65χρονος συμμετείχε στη διαδρομή των δέκα χιλιομέτρων και ενώ έτρεχε αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο ύψος του κυκλικού κόμβου του αεροδρομίου του νησιού.

Ο αγώνας σταμάτησε και αρχικά συμμετέχοντες αθλητές έσπευσαν να δουν τι συνέβαινε με τον άτυχο Βρετανό, ενώ στο σημείο βρέθηκαν αμέσως οι γιατροί της διοργάνωσης, προκειμένου να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει στο σημείο πλήρωμα ασθενοφόρου.

Οι γιατροί προχώρησαν αμέσως στις απαιτούμενες ενέργειες με ανάνηψη, χρήση απινιδωτή και μαλάξεις, ωστόσο δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 65χρονος ήταν ήδη νεκρός, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Από τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει ότι ο 65χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του, καθώς είχε κάνει επέμβαση μπάι πας και έφερε βηματοδότη, τις μπαταρίες στον οποίον άλλαξε μόλις την περασμένη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό.

Ο 65χρονος Βρετανός ήταν λάτρης της Σκιάθου και διέμενε χρόνια στο νησί του Παπαδιαμάντη, όπου διατηρούσε κατοικία.

Επίσης, αγαπούσε ιδιαίτερα το άθλημα, με τις πληροφορίες από το νησί, αλλά και από την πλευρά των διοργανωτών του ημιμαραθωνίου Skiathos Trail Run να αναφέρουν ότι συμμετείχε ενεργά στη διοργάνωση από το 2018 και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Σύμφωνα με αθλητές, που συμμετείχαν στον χθεσινό ημιμαραθώνιο Skiathos Trail Run ο άτυχος 65χρονος Βρετανός στις τελευταίες αντίστοιχες διοργανώσεις ήταν, όπως προκύπτει, στα αποτελέσματα των νικητών, πλην της αντίστοιχης του 2020, που δεν διοργανώθηκε λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Συμμετέχοντες στον χθεσινό ημιμαραθώνιο Skiathos Trail Run, με εμπειρία από αντίστοιχες διοργανώσεις, αναφέρουν ότι σε περιπτώσεις με προβλήματα καρδιάς οι γιατροί συστήνουν στους ασθενείς να μη συμμετέχουν σε αθλητικά δρώμενα, προκειμένου να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η υγεία τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου