ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εκθεση με…ξεβράσματα της θάλασσας

εκθεση-μεξεβράσματα-της-θάλασσας-312602

Πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι της Σκιάθου

Αντικείμενα που συνέλεξαν οι εθελοντές της Σκιάθου κατά την διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για τον περιβάλλον παρουσιάζονται με επιτυχία στην αίθουσα εκθέσεων, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μπούρτζι» του νησιού, στο πλαίσιο της έκθεσης που τιτλοφορείται «Τα ξεβράσματα της θάλασσας».

Τα αντικείμενα που βρέθηκαν σε διάφορες ακτές του νησιού, συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι μαζί, Σκιάθος καθαρή» και παρουσιάζονται στο κοινό με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος», και στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι εθελοντές συγκέντρωσαν διάφορα αντικείμενα που τους προξένησαν εντύπωση, συνθέτοντας στην συνέχεια, τον καμβά μιας πρωτότυπης παρουσίασης. Μεταξύ των εκθεμάτων συγκαταλέγονται ένα μπουκαλάκι με αγίασμα από την Παναγία της Τήνου, κολόνια και κουτί με πατατάκια τουρκικής προέλευσης, μεταλλικά και πλαστικά αντικείμενα που ταξίδεψαν πολλά μίλια πάνω στα κύματα, για να φτάσουν τελικά σε κάποια ακτή της Σκιάθου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται «διάφορα πλαστικά αντικείμενα, μικρά παιδικά παιχνίδια, μικροαντικείμενα, γυάλινα μπουκαλάκια με περίεργα σχήματα, ένα κουτί από σαρδέλες από την Πορτογαλία, κομμάτια από πλαστικό που μοιάζουν με έργα τέχνης και γενικά διάφορα είδη που συλλέξαμε στην εβδομάδα καθαριότητας» αναφέρει ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος».

Οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας κάνουν λόγο για μια «δράση ευαισθητοποίησης για όλους και κυρίως για τα παιδιά, προκειμένου να γίνει αντιληπτό με εύληπτο τρόπο, ότι δεν πρέπει να πετούμε τα σκουπίδια, ρυπαίνοντας το περιβάλλον».

Η έκθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσελκύει την προσοχή των επισκεπτών κάθε ηλικίας. Στη διάρκεια της παρούσας εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθούν, εξάλλου, δράσεις για τους μαθητές σχολείων του νησιού. Σύμφωνα μάλιστα με το πρόγραμμα της έκθεσης, η αυλαία θα πέσει με την παρουσία των μελών του τοπικού Σώματος Οδηγισμού, τα οποία θα δημιουργήσουν μουσικά όργανα, αντλώντας έμπνευση από το υλικό που εκτίθεται.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκιάθος» συγκέντρωσαν μεγάλους πλαστικούς κάδους στην διάρκεια της εβδομάδας καθαριότητας, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της περιοχής Μαντράκι, προκειμένου να αποτελέσουν δεξαμενές νερού, ενισχύοντας το έργο των εθελοντών και της πυρασφάλειας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου