ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μάλωσαν για το πώς θα καθίσουν… στο προεδρείο

μάλωσαν-για-το-πώς-θα-καθίσουν-στο-πρ-892123

Δεν άρχισαν με το «δεξί» οι διά ζώσης συνεδριάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, που μέχρι τώρα γίνονταν μέσω τηλεδιάσκεψης στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την πανδημία κορονοϊού.

Πλειοψηφία και μείζονα αντιπολίτευση έστησαν καβγά για το πώς θα κάτσουν στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Ως φαίνεται η διάταξη θέσεων… κρίθηκε ως πολύ σημαντικό θέμα και η διαφωνία που προέκυψε ήταν αρκετή για να μη συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο στο νησί, προκειμένου να λάβει αποφάσεις που αφορούν στη λειτουργία του δήμου, αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Η διαφωνία έφερε λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ δημοτικών συμβούλων με τη δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η αντιπολίτευση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μετά τις αποχωρήσεις δεν υπήρξε απαρτία και το συμβούλιο μετατίθεται για επόμενη μέρα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Γιαμαρέλο, ο οποίος προέρχεται από τη μείζονα αντιπολίτευση και ήταν εκείνος που είχε κάνει τη συνεννόηση με την πρόεδρο Ματούλα Παπαδούλια, ώστε η διάταξη των θέσεων να τηρείται βάσει του θεσμικού πρωτόκολλου.

«Είχαμε πει ότι θεσμικά ο δήμαρχος κάθεται δίπλα στον γραμματέα του Δ.Σ., ακολουθεί η πρόεδρος και μετά ο αντιπρόεδρος. Αυτό δεν τηρήθηκε», εξήγησε ως προς τον λόγο που άναψε ο καβγάς…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου