ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρ. Τριαντόπουλος: Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 450.000 προς τους Δήμους Αλμυρού & Σκοπέλου & τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου για αποκαταστάσεις από φυσικές καταστροφές

χρ-τριαντόπουλος-νέα-έκτακτη-χρηματο-892183

Δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με θέμα τη χρηματοδότηση ΟΤΑ της χώρας, ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της επιχορήγησης των ΟΤΑ για το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες. Στην εν λόγω απόφαση συμπεριλαμβάνεται νέα χρηματοδότηση 150.000 ευρώ στον Δήμο Αλμυρού, 250.000 στον Δήμο Σκοπέλου και 50.000 προς τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δημάρχους της Μαγνησίας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, συνεχίζεται η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης προς την τοπική αυτοδιοίκηση, και δη προς τους Δήμους της Μαγνησίας, για έργα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών από θεομηνίες. Όσον αφορά στη Μαγνησία, με τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η χρηματοδότηση Δήμων της περιοχής με 450.000 ευρώ.

Η κατανομή της εν λόγω χρηματοδότησης αφορά:

  • Τον Δήμο Αλμυρού με 150.000 ευρώ για αποκαταστάσεις ζημιών στην πόλη από ακραία καιρικά φαινόμενα.
  • Τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου με 50.000 ευρώ για επιδιορθώσεις και αποκαταστάσεις σε δίκτυα στα Κανάλια και Κερασιά.
  • Τον Δήμο Σκοπέλου με 250.000 για αποκαταστάσεις σε οδούς, υποδομές και δίκτυα του νησιού.

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, προχωρά η διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης προς τους Δήμους των οποίων οι υποδομών και τα δίκτυα έχουν πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές μέσα από επόμενες φάσεις χρηματοδότησης την επόμενη περίοδο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου