ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Σκιάθος αποκτά συγκοινωνία με σύγχρονο στόλο και έμπειρους οδηγούς

η-σκιάθος-αποκτά-συγκοινωνία-με-σύγχρ-892529

Ενωσαν δυνάμεις και αναλαμβάνουν τη συγκοινωνία της Σκιάθου με σύγχρονο στόλο και έμπειρους οδηγούς για 15 χρόνια. Το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας συνεργάζονται μετά από σειρά ετών και συγκεκριμένα από το ’78 και από κοινού με την εταιρεία ΑΚΤΗ ΙΚΕ εγγυώνται την κάλυψη του νησιού.

Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός, λέει: «Η τεράστια εμπειρία των δύο ΚΤΕΛ στις συγκοινωνίες, όπως και η γνώση στο νησί από τον εκεί συνεργάτη μας, πιστεύουμε ότι θα δώσουν πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες του νησιού, τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί, αλλά πολύ περισσότερο στους επισκέπτες της Σκιάθου τη συγκοινωνία που τους αρμόζει και την εξυπηρέτηση, επενδύοντας σε σύγχρονα λεωφορεία και μέσα και δίνοντας συχνότητα στην εξυπηρέτηση και αξιοπιστία».

Η κοινοπραξία θα χρησιμοποιεί όσα λεωφορεία απαιτηθεί για την επίτευξη του στόχου. «Ο κοινωνικός ρόλος των δύο εταιρειών, του Αστικού και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, είναι γνωστός στην κοινωνία του Βόλου. Σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους αθλητικούς, το ίδιο πρόσωπο θα δει και το νησί του Παπαδιαμάντη», σημειώνει.

Όπως εξηγεί, «έχουμε διάθεση να συνεργαστούμε με όλους τους επαγγελματίες της Σκιάθου για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου και θεωρούμε ότι η ποιοτική εξυπηρέτηση θα προσδώσει στο νησί και νέους επισκέπτες».

Η κοινοπραξία των ΚΤΕΛ αναδείχτηκε μειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό του Δήμου Σκιάθου με ετήσιο μίσθωση 400.001 ευρώ, το οποίο ισχύει για 15 χρόνια.

«Εμείς θα βάλουμε μεταφορικά μέσα και οδηγούς και το νησί θα αποκτήσει συγκοινωνία. Θα ενώσουμε με τη Σκιάθο το αεροδρόμιο, τον Ασέληνο, τον Ξάνεμο και τις Κουκουναριές, αναλαμβάνοντας υφιστάμενες γραμμές και νέες. Επίσης, θα ενώσουμε τη Σκιάθο με την Ιερά Μονή Ευαγγελίστριας», σημειώνει.

Ερωτηθείς αν αυτή η συνεργασία θα έχει αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση της ηπειρωτικής Μαγνησίας ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ λέει: «Θα αγοραστούν και νέα λεωφορεία, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας και σύγχρονο στόλο, μέρος του οποίου μπορούμε να αξιοποιήσουμε χωρίς αυτό να επηρεάσει τη συγκοινωνία στο ηπειρωτικό κομμάτι της Μαγνησίας».

Επισημαίνεται ότι οι τιμές των εισιτηρίων για τα δρομολόγια στο νησί είναι ήδη προκαθορισμένες με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και είναι 2 ευρώ το άτομο για όλους τους προορισμούς και 1,60 ευρώ για το αεροδρόμιο. «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε, ευθύς αμέσως όταν μας ζητηθεί», προσθέτει ο ίδιος, ενώ δεν αποκλείει και νέες συνέργειες στο μέλλον.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου