Επιστημονικό συμπόσιο στη Σκιάθο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-05-17, 18:40:02
Επιστημονικό συμπόσιο στη Σκιάθο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιστημονικό συμπόσιο της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο στις 12 με 15 Μαΐου 2022.

Σε αυτό το βιωματικό ταξίδι – αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη συμμετείχαν Έλληνες αλλά και ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στο ΕΚΠΑ, από το αγγλόφωνο προπτυχιακό της Φιλοσοφικής Σχολής “BA Program in Archaeology, History and Literature of Ancient Greece” και τα Erasmus από διάφορα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, εκατό φοιτητές και φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο του Παπαδιαμάντη, να επισκεφθούν τα μέρη που τον ενέπνευσαν και στα οποία κάνει αναφορές στο συγγραφικό του έργο, όπως το Κάστρο, τη διαδρομή της Φόνισσας, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το Μέγα Γιαλό και να απολαύσουν αναγνώσεις κειμένων του στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Ακαδημαϊκή υπεύθυνη ήταν η καθηγήτρια Συγκριτικής Λογοτεχνίας της Θεολογικής Σχολής κ. Κίρκη Κεφαλέα.

«Η συνεργασία του δήμου Σκιάθου με το ΕΚΠΑ, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, είναι ιδιαίτερα τιμητική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, κ.Χρήστο Καραγιάννη, και ιδιαίτερα την κ. Κίρκη Κεφαλέα, καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την εξαιρετική αυτή ιδέα της διοργάνωσης του Συμποσίου για τον Παπαδιαμάντη, στα λογοτεχνικά βήματα του οποίου, συνδιοργανώσαμε ένα ταξίδι λογοτεχνικής τοπογραφίας, μια βιωματική εμπειρία του έργου του, στο δια βίου πηγής έμπνευσης νησί του, τη Σκιάθο. Πέρα από τη λογοτεχνική αξία η πραγματοποίηση του επιστημονικού συμποσίου στη Σκιάθο με τη συμμετοχή φοιτητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού αλλά και της φυσικής ομορφιάς του νησιού, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη μετά covid εποχή για τον τουρισμό. Για την επιτυχημένη διοργάνωση ο δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τους ιερείς, πατέρα Ιωσήφ, πατέρα Γεώργιο και πατέρα Παντελεήμονα για τις ξεναγήσεις, το πρακτορείο Dolphin of Skiathos και τον Ανδρέα Τάσσου για την κάλυψη των οδικών μετακινήσεων, τον Λάμπρο Χούμα και το καΐκι Καλυψώ και τις Χαρά Παχάλη, Παναγιώτα Φιλαρέτου και Δέσποινα Άννη για την εθελοντική προσφορά τους.» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=