ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πασχαλινά ραβασάκια της Εφορίας σε επαγγελματίες Σκιάθου και Σκοπέλου

πασχαλινά-ραβασάκια-της-εφορίας-σε-επ-313861

Διακόσια σημειώματα σε επαγγελματίες Σκιάθου και Σκοπέλου

Με ομοβροντίες… εκατομμυρίων ισοδυναμούν τα μπιλιετάκια που στέλνει τις τελευταίες μέρες η ενιαία ΔΟΥ (Α , Β ) Βόλου σε εκατοντάδες επαγγελματίες της Σκιάθου και της Σκοπέλου, η οποία απτόητη συνεχίζει για την επίτευξη του στόχου που της έχει θέσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα από την προηγούμενη εβδομάδα μέχρι και χθες είχαν σταλεί περισσότερα από 200 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους επαγγελματίες των Βορείων Σποράδων και τα οποία αντιστοιχούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ, από εισόδημα κ.α

Ειδικότερα το συνολικό ύψος των οφειλών που αντιστοιχούν στα ειδοποιητήρια που έχει αποστείλει η ΔΟΥ Βόλου αγγίζει τα 12 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 9.500.000 ευρώ αντιστοιχούν σε οφειλές επαγγελματιών της Σκιάθου και τα 3.000.0000 σε οφειλές επαγγελματιών της Σκοπέλου.

Τα… πασχαλινά ραβασάκια της ΔΟΥ Βόλου επιμερίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι ειδοποίηση της Δημόσιας Οικονομικής Εφορίας με την οποία καλείται ο φορολογούμενος να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, εκμεταλλευόμενος – εφόσον η οφειλή δεν ξεπερνά, ως νομικό πρόσωπο τα 75.000 ευρώ-μέχρι τις 30 Απριλίου τις διατάξεις για υπαγωγή τους στη σχετική ρύθμιση. Η δεύτερη κατηγορία σημειωμάτων που αποστέλλει η ΔΟΥ Βόλου είναι η ειδοποίηση από το Δικαστικό Τμήμα ότι κινούνται από τη ΔΟΥ οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εισόδων για την είσπραξη των οφειλών τους. μέσω δικαστικών επιμελητών που κινούν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Συμβόλαιο Αποδοτικότητας

Εξάλλου με βάση τα Συμβόλαια Αποδοτικότητας που υπέγραψε πρόσφατα η ΔΟΥ Βόλου με το Υπουργείο Οικονομικών ο στόχος εσόδων που πρέπει να επιτύχει μέσα στο 2012 είναι της τάξεως των 155.000.000 ευρώ.Το συγκεκριμένο συμβόλαιο θα το συνυπογράψουν ο Διευθυντής, οι υποδιευθυντές και οι Προϊστάμενοι της ΔΟΥ Βόλου. Πέρυσι τα έσοδα της ΔΟΥ Βόλου ήταν 184.000.000 ευρώ, ωστόσο όπως σημειώνουν στελέχη της, έχουν αποχωρήσει από τη ΔΟΥ Βόλου και έχουν υπαχθεί στη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων στην Αθήνα,μεγάλες βιομηχανίες που εδρεύουν στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου όπως η ΙΜΑΣ, η ΕΥΡΗΚΑ κ.α. Βιομηχανίες και επιχειρήσεις που τα τελευταία τρία χρόνια συνεισέφεραν ετησίως περίπου 7.000.000 ευρώ στα δημόσια ταμεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου