ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Η Αλόννησος επιχειρεί συντονισμένη προβολή στην Ιταλία

η-αλόννησος-επιχειρεί-συντονισμένη-π-315145

Στοχευμένες ενέργειες και συντονισμένες πρωτοβουλίες συνθέτουν το πλάνο της τουριστικής προβολής που αναπτύσσεται στην Αλόννησο, με στόχο την εντονότερη παρουσία του νησιού στο διεθνές τουριστικό πεδίο.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο εντάσσεται η συμμετοχή του Δήμου Αλοννήσου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του Μαΐου, σε τέσσερις πόλεις της Ιταλίας, με στόχο το άνοιγμα του νησιού διεθνώς. Πέρα από τις συμμετοχές στις εκθέσεις της Βρετανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Κύπρου, προγραμματίζεται η παραπάνω δράση, που θα εξακτινωθεί σε τέσσερις Ιταλικές πόλεις, το Τορίνο, την Βενετία, την Μπολώνια και την Ρώμη, στις 7, 8, 9 και 10 Μαΐου. Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, θα δοθεί στους Ιταλούς η ευκαιρία να γνωρίσουν την Αλόννησο και παράλληλα διάφορες περιοχές της Μεσογείου.

Τον Δήμο Αλοννήσου θα εκπροσωπήσει η Ζαφειρούλα Αναγνώστου, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αλοννήσου, η οποία υπογραμμίζει ότι «μέσω των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις μεγάλες Ιταλικές πόλεις, θα έρθουμε σε επαφή με τουριστικούς πράκτορες και εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ. Είναι μια επιπλέον ενέργεια, προσθέτει η ίδια, που έχει ως στόχο την Ιταλική αγορά, από την οποία έχουμε ούτως ή άλλως μεγάλο ποσοστό τουριστών». Απώτερος στόχος, βεβαίως, των επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου, είναι « η ενδυνάμωση των γενικότερων τουριστικών ενεργειών που έχουμε πραγματοποιήσει στην συγκεκριμένη αγορά» όπως επισημαίνεται.

Ο Δήμος Αλοννήσου προσεγγίζει, παράλληλα, και την Κύπρο, μια αγορά με υψηλό δυναμικό και σημαντικές προοπτικές. «Θα επιστρατεύσουμε κάθε δυνατό μέσο για να διαφημίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο την Αλόννησο, πραγματοποιώντας στοχευμένες ενέργειες» σημειώνει η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Αλοννήσου, για να προσθέσει « θα συνυπολογίσουμε όλους τους παράγοντες πλέον, αντιμετωπίζοντας σφαιρικά το θέμα τουρισμός, προκειμένου να ανοίξουμε και νέες αγορές, όπως είναι η Κύπρος». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Κύπρος είναι προσφιλής αγορά και για τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων και γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, δίνεται έμφαση προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου