Δέκα και πλέον τόνοι πατάτας στην Αλόννησο

Τελευταία ενημέρωση: 2012-04-07, 12:29:50
Δέκα και πλέον τόνοι πατάτας στην Αλόννησο

 

            Περισσότεροι από 10 τόνους πατάτας διατέθηκαν χθες σε φθηνή τιμή από παραγωγούς του Νευροκοπίου  σε δεκάδες κατοίκους της Αλοννήσου. Οι ποσότητες που διατέθηκαν στην τιμή των 37,5 λεπτών ανά κιλό, κάλυψαν όχι μόνο τις παραγγελίες αλλά και τις ανάγκες όσων δεν είχαν δηλώσει έγκαιρα την πρόθεση συμμετοχής στο «κίνημα της πατάτας». Η διανομή πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον χώρο εκτός του Δημαρχείου Αλοννήσου και η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Η μεγάλη προσέλευση του τοπικού πληθυσμού μαρτυρά αναμφίβολα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης και προσφέρει πεδίο συνέχειας στους εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.

 

            Υπενθυμίζεται ότι την πρωτοβουλία διάθεσης πατάτας σε φθηνότερη τιμή, απευθείας από παραγωγούς του Νευροκοπίου ανέλαβε η Δημοτική Αρχή της Αλοννήσου, σε συνεργασία με τον τοπικό Γυναικείο Συνεταιρισμό. «Μετά το Πάσχα, αναφέρει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, θα προχωρήσουμε στην διανομή και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, όπως όσπρια, ρύζι και αλεύρι, καθώς είναι πλέον εμφανείς και στο νησί μας οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης». Ο προβληματισμός της τοπικής κοινωνίας είναι έντονος και όπως όλα δείχνουν θα εντατικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

 

            Στο μεταξύ, σήμερα στις 7.30 μ.μ., ο κ. Βαφίνης θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνάντηση με τους κατοίκους του νησιού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Στην διάρκεια της σημερινής συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων της έως και σήμερα, με φόντο τα οικονομικά θέματα. «Θα υπάρξει διάλογος με τους δημότες, στους οποίους θα εξηγήσω ποια είναι η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον ο Δήμος Αλοννήσου» επισημαίνει ο κ. Βαφίνης.

 

            Τα υπάρχοντα οικονομικά δεδομένα εντείνουν τον γενικότερο προβληματισμό, καθώς μειώνονται διαρκώς οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία προς τους Δήμους. Την σκέψη ότι «εάν συνεχιστεί η αδυναμία χρηματοδότησης από πλευράς της πολιτείας προς τους Δήμους, υπάρχει ο κίνδυνος σύντομα να καταρρεύσουν» διατυπώνει ο κ. Βαφίνης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι Δήμοι είναι κοντά στον πολίτη» αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα.

Κοινή θέση είναι,  κατά συνέπεια, ότι αν αυξηθούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερη κοινωνική αναστάτωση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

 

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=