ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προτεραιότητα στο ΣΧΟΟΑΠ Αλοννήσου

προτεραιότητα-στο-σχοοαπ-αλοννήσου-322963

Η ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την κατάρτιση του ΣΧΟΟΑΠ του Δήμου Αλοννήσου, εντάσσεται στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Το θέμα παραμένει ανοιχτό και εκτιμάται ότι θα εισέλθει στην τελική ευθεία όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και διόρθωσης των σφαλμάτων που είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν, στο πλαίσιο του κτηματολογίου.

«Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσει το σχέδιο που αφορά στο ΣΧΟΟΑΠ της Αλοννήσου, το οποίο πρέπει, ωστόσο, να συνοδεύεται από τις απαραίτητες πιστώσεις, οι οποίες θα ολοκληρώσουν τις ανάλογες μελέτες που προβλέπονται μέσα από τον ΣΧΟΟΑΠ, αλλά και τα έργα υποδομής που θα προβλεφτούν μέσα από τις μελέτες. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης» επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης. Ο ίδιος δηλώνει υπέρμαχος του ΣΧΟΟΑΠ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα πρέπει να καθοριστούν προηγουμένως οι χρήσεις γης.

Η παραπάνω διαδικασία είναι αλληλένδετη με την επαναχαρτογράφηση της Αλοννήσου, η οποία βαίνει σε ουσιαστική φάση, με δεδομένη την έναρξη καταγραφής των σφαλμάτων που διαπιστώθηκαν στο κτηματολόγιο, το οποίο, σημειωτέον, πραγματοποιήθηκε πιλοτικά στο νησί. Αναφερόμενος στην διαδικασία επαναχαρτογράφησης της Αλοννήσου, ο κ. Βαφίνης υπογραμμίζει ότι είναι καρπός μιας μακράς διαδικασίας και αλλεπάλληλων επαφών με τους επικεφαλής της Κτηματολόγιο ΑΕ, ευθύς μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του. «Απαιτούνταν νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ενταχθεί η Αλόννησος σε αυτό το καθεστώς και μετά από πολλές προσπάθειες, φτάσαμε σταδιακά, στο σημείο της έναρξης της καταγραφής των σφαλμάτων που έχουν διαπιστωθεί σε αρκετές ιδιοκτησίες, οικόπεδα και αγροτεμάχια του νησιού» επισημαίνει ο ίδιος.

Βασικό ζητούμενο στην συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία ξεκινάει από την Μεγάλη Δευτέρα, είναι η προσέλευση όλων των δημοτών οι οποίοι έχουν διαπιστώσει σφάλματα στις ιδιοκτησίες τους, προκειμένου να γίνουν στην συνέχεια οι απαραίτητες διορθώσεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο γραφείου του Δήμου το οποίο έχει παραχωρηθεί γι’ αυτό τον σκοπό, προκειμένου να προβαίνουν στην αναφορά σφαλμάτων. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει on line σύνδεση με το Κτηματολόγιο και η καταγραφή θα γίνεται από μηχανικούς του Δήμου. Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τρεις περίπου μήνες και γι’ αυτό τον λόγο «ζήτησα από τον κόσμο να δείξει κατανόηση και να συμπαρασταθεί, διότι πιστεύω ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία να λύσουμε άπαξ δια παντός, καταλήγει ο κ. Βαφίνης, το συγκεκριμένο πρόβλημα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου