ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στις Βόρειες Σποράδες

ανοιχτό-πανεπιστήμιο-στις-βόρειες-σπ-327024

Στη Σκιάθο την Πέμπτη 5 Απριλίου η πρώτη διάλεξη

Ανοίγει ο κύκλος του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στις Βόρειες Σποράδες την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου. Η πρώτη ελεύθερη διάλεξη γνωριμίας με τον θεσμό του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Βορείων Σποράδων έχει ως θέμα «Επικοινωνία και Σχέσεις Ζευγαριών» και εισηγητή τον κ Ευστράτιο Παπάνη, Επίκουρο καθηγητή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ψυχολόγου, και προέδρου της Ακαδημίας των Πολιτών. Οι επίσημες διαλέξεις του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στις Βόρειες Σποράδες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο με έδρα την Σκιάθο ενώ στη Σκόπελο και την Αλόννησο θα πραγματοποιούνται διαλέξεις θεματικών ενοτήτων κατά διαστήματα.

Το εν λόγω Α.Λ.Π είναι το πέμπτο κατά σειρά μετά την Μυτιλήνη τη Λάρισα το Βόλο και τα Τρίκαλα από τον φορέα που το διαχειρίζεται την Ακαδημία των Πολιτών. Την απρόσκοπτη και επιστημονικά τεκμηριωμένη λειτουργία των Ανοιχτών Λαϊκών Πανεπιστημίων εγγυώνται το Εργαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Εργαστήριο Πολιτικών και Κοινωνικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ τη λειτουργία της αναλαμβάνει η Ακαδημία των Πολιτών με τη στήριξη του Δήμου Σκιάθου με την υλικοτεχνική υποδομή του αλλά και τη αμέριστη συνεργασία του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκή».

Στην παραπάνω δομή μπορούν να συμμετάσχουν οι πολίτες των Βορείων Σποράδων ανεξαρτήτως μόρφωσης, ηλικίας, φύλου, εθνικότητας ή άλλου δημογραφικού χαρακτηριστικού. Ο πρώτος κύκλος διαλέξεων στις Βόρειες Σποράδες θα αφορά στον τομέα της Ψυχολογίας της Συμβουλευτικής και της Προληπτικής Ιατρικής. Οι συμμετέχοντες θα καταβάλουν το συμβολικό ποσό των 80 ετησίως, για 26 εβδομαδιαίες συναντήσεις, ενώ τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται μία φορά το δεκαπενθήμερο για τέσσερεις ώρες από τις 17.00 μέχρι τις 21.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου. Όπως υπογραμμίζουν επίσης οι διοργανωτές «θα υπάρξει μέριμνα προκειμένου να διευκολύνουμε τη παρακολούθηση των πολιτών της Σκοπέλου και της Αλοννήσου».

Μετά το τέλος των διαλέξεων – μαθημάτων θα χορηγούνται στους ακροατές πιστοποιητικά παρακολούθησης. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν βιωματικά σεμινάρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιμορφωτικές εκδρομές, που θα συντείνουν στην διαμόρφωση της κοινωνίας της γνώσης. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην εκπρόσωπο της Ακαδημίας των Πολιτών στις Β. Σποράδες κ. Δέσποινα Συμιακάκη, επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 24270 29077, 9.30- 14.30 και 17.00 – 20.30.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου