Αυστηρά μέτρα για τους οφειλέτες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-31, 13:59:47
Αυστηρά μέτρα για τους οφειλέτες

Χωρίς άδεια τραπεζοκαθισμάτων όσοι χρωστούν προηγούμενες οφειλές

Σειρά μέτρων θεσπίζει ο Δήμος Σκοπέλου προκειμένου να εισπράξει παλιές οφειλές, απαγορεύοντας μάλιστα την ανανέωση της άδειας για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στους επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν εξοφλήσει το αντίστοιχο τέλος, κατά τα προηγούμενα χρόνια. Η αποπληρωμή των οφειλών παρελθόντων ετών προς τον Δήμο Σκοπέλου, οι οποίες αγγίζουν το 1 εκ ευρώ, είναι ένα από τα σημεία που προκαλούν τον έντονο προβληματισμό των ιθυνόντων. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι παλιές οφειλές προς τον Δήμο σε ότι αφορά στο τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και της ΔΕΥΑΣ, αγγίζουν το προαναφερθέν ποσό. Συγκεκριμένα, οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΣ φθάνουν τις 600.000 και οι αντίστοιχες που αφορούν στο τέλος χρήσης τραπεζοκαθισμάτων, τις 400.000 ευρώ περίπου.

Ρεπορτάζ: Γλυκερία Υδραίου

Σύμφωνα με την απόφαση που έχει ληφθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα χορηγούνται πλέον άδειες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς χώρους, εάν δεν αποπληρωθούν, προηγουμένως, οι παλιές οφειλές προς τον Δήμο Σκοπέλου. Κατά συνέπεια, οι επαγγελματίες, ενόψει της φετινής σεζόν, καλούνται να αποπληρώσουν προηγουμένως τις οφειλές προηγούμενων ετών, προκειμένου να τους χορηγηθεί φέτος από τον Δήμο η σχετική άδεια. Παράλληλα, έχουν θεσπιστεί ειδικές εκπτωτικές τιμές, σε όσους επαγγελματίες είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι απέναντι στο Δήμο.

Οι έλεγχοι θα ενταθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου πριν από την έναρξη της θερινής σεζόν, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί από τους επικεφαλής του νησιού. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής «δεν έχουμε άλλη επιλογή. Ο Δήμος σκοπεύει να λάβει όλα τα μέτρα, τα οποία διασφαλίζουν την είσπραξη των παλαιότερων οφειλών, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Κατά συνέπεια, προσθέτει ο κ. Μιχελής, όσοι επιθυμούν να λάβουν άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς χώρους, πρέπει προηγουμένως να έχουν εξοφλήσει τις οφειλές παρελθόντων ετών». Σύμφωνα επίσης με την επισήμανση του ιδίου «έχουμε θεσπίσει εκπτώσεις για τους επαγγελματίες οι οποίοι είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Δήμο, ενώ πρόθεσή μας είναι να συγκεντρώσουμε τις παλιές οφειλές, οι οποίες αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τον Δήμο».

Στο μεταξύ, έχουν ληφθεί μέτρα για την άρτια εικόνα του νησιού και στο πλαίσιο αυτό καλούνται και οι επαγγελματίες να συνδράμουν τις προσπάθειες του Δήμου. Στο πλαίσιο του νέου κανονισμού καθαριότητας που ψηφίστηκε χθες από την Οικονομική Επιτροπή και θα τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων επαγγελματικής χρήσης οφείλουν να διατηρούν καθαρές τόσο τις προσόψεις όσο και το έμπροσθεν αυτών κατάστρωμα οδών, πεζοδρόμων, πεζοδρομίων, πλατειών κ.λπ. Όσοι κάνουν χρήση κοινοχρήστων χώρων, υποχρεούνται να τηρούν τους χώρους αυτούς απολύτως, καθαρούς. Οι υπεύθυνοι καταστημάτων τα οποία εμπορεύονται έτοιμα φαγητά, ειδικότερα, είτε διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα είτε όχι, πρέπει συνεχώς και καθ’ όλες τις ώρες λειτουργίας, να μεριμνούν με δική τους ευθύνη για τη συλλογή των πάσης φύσεως απορριμμάτων που δημιουργούνται από την κατανάλωση των ειδών του καταστήματός τους (χαρτοπετσέτες, είδη περιτύλιξης, κουτιά, αποφάγια, αποτσίγαρα κ.λπ.) ούτως ώστε ο χώρος γύρω και έμπροσθεν του καταστήματος να διατηρείται πάντοτε καθαρός.

Στις υποχρεώσεις τους περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση μέσα και έξω από το κατάστημα, ικανού αριθμού καλαθιών απορριμμάτων, μετά από προηγούμενη έγκριση του «Γραφείου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης» όσον αφορά την αισθητική και την ασφάλεια τους, ενώ πρέπει να μεριμνούν, ώστε να αδειάζουν συχνά το περιεχόμενό τους, για την αποφυγή υπερχείλισης και διασποράς απορριμμάτων στο περιβάλλον.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
καθαριότητα του νησιού
Συγχαρητήρια για την ευαισθησία του δήμου ως προς την καθαριότητα του νησιού. Η καθαρή εικόνα του νησιού είναι σημαντική για την τουριστική του ανάπτυξη και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επαγγελματιών σε ό,τι αφορά την καθαριότητα του χώρου που διαχειρίζονται θα συμβάλλει ουσιαστικά στην επιτυχία του στόχου σας. Θα πρότεινα επίσης μέσα στα μέτρα που έχετε σκοπό να λάβετε, να ληφθεί μέριμνα και για επαρκή αριθμό κάδων απορριμμάτων για αποκλειστική χρήση από τα καταστήματα τύπου super market, οπωροπωλεία κτλ. ώστε να αποφευχθεί η υπερχείλιση απορριμμάτων στους κάδους του δρόμου, ένα φαινόμενο πολύ συχνό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν βλάπτει μόνο την αισθητική εικόνα αλλά είναι και θέμα δημόσιας υγείας, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ευχαριστώ πολύ.
Κώστας Σιτζόγλου - 2012-04-03 00:34:03
Αποστολή σχολίου
9
+
9
=