ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απεβίωσε προχθές ο διακεκριμένος καθηγητής Νίκος Κατσαρός

απεβίωσε-προχθές-ο-διακεκριμένος-καθ-194279

Εφυγε προχθές από τη ζωή ο Νίκος Κατσαρός, πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, επιστημονικός διευθυντής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», αντιπρόεδρος του New York College, ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών.

Χημικός με πλούσιο έργο, είχε αναπτύξει σπουδαία επιστημονική δράση στον τομέα της ανάδειξης της μεσογειακής διατροφής, ενώ διατηρούσε δεσμούς και με τη Σκιάθο.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Κατερίνα Δελακουβία: «Αποχαιρετούμε με θλίψη τον εξαίρετο καθηγητή και άνθρωπο Νίκο Κατσαρό. Ο δρ. Νίκος Κατσαρός προσκεκλημένος του Συλλόγου Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι» το 2011, μίλησε στο κοινό της Σκιάθου, για το πρόβλημα του υδραργύρου στο νερό. Το 2013 επίσης ήταν ο κύριος ομιλητής σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος, με θέμα «Η μεσογειακή διατροφή ως παράγων υγείας και οικονομικής ανάπτυξης». Διετέλεσε διευθυντής Ερευνών στον «Δημόκριτο», πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γεωργίας των ΗΠΑ, επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Maryland και του Imperial College της Αγγλίας. Διακεκριμένος επιστήμονας με κοινωνική ευαισθησία και συνείδηση του κοινωνικού ρόλου της επιστήμης. Καλό του ταξίδι».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 14.30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου