Εισαγγελική έρευνα για εκχέρσωση δάσους στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2022-01-11, 10:45:22
 Εισαγγελική έρευνα για εκχέρσωση δάσους στη Σκόπελο

Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου μετά από καταγγελία για εκχέρσωση δάσους από ιδιώτη στη Σκόπελο με σκοπό τη διάνοιξη δρόμου σε παραλία του νησιού.

Η καταγγέλλουσα, η οποία είναι κάτοικος Αθηνών και έκανε διακοπές στις Σκόπελο, αναφέρει στη μήνυσή της ότι κόπηκαν πολλά δέντρα τα οποία πουλήθηκαν στη συνέχεια παράνομα, ενώ στο σημείο υπήρξε κατασκευή εγκατάστασης ενδεχομένως ύδρευσης.

Συνοδεύει την καταγγελία της με σχετικές φωτογραφίες που έχουν επισυναφθεί στον φάκελο της υπόθεσης και ενημερώνει σχετικώς τον Δήμο και την Περιφέρεια Σκοπέλου.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου να λάβει καταθέσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε παράνομη υλοτόμηση, εκχέρσωση δάσους, υποβάθμιση περιβάλλοντος και αυθαίρετη κατασκευή.

Συγκεκριμένα, ζητεί να ενημερωθεί εάν έχει λάβει γνώση η δημοτική αρχή Σκοπέλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την καταγγελία και αν ναι, σε ποιες ενέργειες προέβησαν. Επιπλέον, ζητεί να γίνει αυτοψία στον χώρο και στην περίπτωση που έγιναν όντως οι εργασίες, να ενημερώσει η αρμόδια πολεοδομική αρχή, εάν έχει εκδοθεί άδεια.

Κ. Μ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=