ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναβάθμιση του αστικού τοπίου της Σκοπέλου

αναβάθμιση-του-αστικού-τοπίου-της-σκο-335088

Ξεκινούν έργα προϋπολογισμού 546.000 € με απόφαση Περιφερειάρχη

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός νέου έργου, που συμβάλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Το έργο «Πεζοδρόμηση – ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο» προϋπολογισμού 546.000 € αφορά σε πεζοδρόμηση και ηλεκτροφωτισμό τμήματος της κύριας οδικής αρτηρίας του αστικού ιστού της Σκοπέλου, από την παραλία και συγκεκριμένα από το ξενοδοχείο «Ελένη» έως το εικονοστάσι του Αγ. Ρηγίνου (Αγ. Ρηγινάκης).

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός «με το έργο αυτό εξασφαλίζεται η προάσπιση του περιβάλλοντος, μέσω της μείωσης των ατμοσφαιρικών ρύπων και του θορύβου, λόγω της απορρόφησής τους από τους δημιουργούμενους χώρους πρασίνου. Παράλληλα δημιουργείται ένα ομογενοποιημένο τοπίο μέσω της κατασκευής διακριτών χώρων που αναβαθμίζουν το αστικό τοπίο».

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στις εργασίες που απαιτούνται για την δημιουργία πεζοδρομίων εκατέρωθεν της προαναφερθείσας οδού από το ξενοδοχείο Ελένη έως το εικονοστάσι του Αγ. Ρηγίνου (Αγ. Ρηγινάκης). Σήμερα στο δρόμο αυτό δεν υπάρχουν καθόλου πεζοδρόμια με αποτέλεσμα την άναρχη στάθμευση των οχημάτων καθώς και την μεγάλη επικινδυνότητα στη κίνηση των πεζών.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναβαθμίζεται το αστικό τοπίο μέσω της εκτέλεσης της πεζοδρόμησης, ηλεκτροφωτισμού, της δημιουργίας χώρων πρασίνου, της δημιουργίας χώρων στάθμευσης επιβατικών οχημάτων και μηχανών. Ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα της περιοχής καθώς αποδίδονται κίνητρα επιχειρηματικής δραστηριοποίησης.

Δημιουργείται ένα ομογενοποιημένο τοπίο μέσω της κατασκευής διακριτών χώρων που θα αποτρέψουν την ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων (δημιουργία τοπικών σημείων μόλυνσης που επιβαρύνουν την υγεία και δημιουργούν δυσάρεστη εικόνα στους διερχόμενους). Εξασφαλίζεται η ασφαλής και άνετη κυκλοφορία των ατόμων με αναπηρία και των πεζών γενικά (η έλλειψη του πεζοδρομίου τους υποβάλει σε διαρκεί κίνδυνο). Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου