Με κομμένο ρεύμα και νερό

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-24, 13:13:54
Με κομμένο ρεύμα και νερό

Βασικά αιτήματα να μη διακόπτεται το ηλεκτρικό σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν

Ζοφερή είναι η καθημερινότητα που βιώνουν δεκάδες νοικοκυριά, αλλά και επιχειρήσεις στα νησιά των Βορείων Σποράδων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Το φαινόμενο της αδυναμίας κάλυψης των στοιχειωδών καθημερινών αναγκών, συμπεριλαμβανομένων των τιμολογίων του νερού και του ρεύματος, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής πραγματικότητας που κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της και στις νησιωτικές περιοχές. Η διακοπή της ρευματοδότησης και της ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών, είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο για δεκάδες ιδιώτες και επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες περιστάσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γλυκερία Υδραίου

Το ίδιο πρόβλημα είναι εμφανές και στην Σκόπελο, η οποία βιώνει ήδη τα παρελκόμενα της κρίσης. Οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις επαγγελματιών και ιδιωτών μεταφράζονται πλέον σε αυξημένα καθημερινά προβλήματα, τα οποία εντείνουν το κλίμα ανησυχίας. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί η πρόσφατη πρωτοβουλία των επαγγελματιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι διατύπωσαν εγγράφως το αίτημα της μείωσης του ενοικίου στους χώρους που εκμισθώνουν, καθίσταται σαφής η ζοφερή εικόνα της καθημερινότητας που βιώνουν δεκάδες κάτοικοι του νησιού.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Σκόπελο, με κυρίαρχο αίτημα να μην πραγματοποιηθεί καμία διακοπή ρεύματος ή νερού στο νησί. Τις κινητοποιήσεις διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα της Σκοπέλου, προτάσσοντας τα δεκάδες προβλήματα που απορρέουν από την οικονομική κρίση. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στις χθεσινές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση έξω από το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ, επιδίδοντας εν συνεχεία στους αρμόδιους, σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας. Αντίστοιχο ψήφισμα επιδόθηκε και στον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γιώργο Μιχελή, με κυρίαρχο αίτημα την συνδρομή του Δήμου, προκειμένου να συνεχιστεί η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων που έχουν περιέλθει σε δυσμενή θέση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται αντίστοιχη συγκέντρωση έξω από το τοπικό γραφείο της ΔΕΗ, νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Σκοπέλου κ. Γιώργος Αναγνώστου υπογραμμίζει ότι «το αίτημά μας είναι να μην μείνει κανένα σπίτι και καμία μικρή επιχείρηση χωρίς ρεύμα και νερό». Όπως διευκρινίζει παράλληλα ο ίδιος «υπάρχουν πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις, καφετέριες, εστιατόρια, καθώς και αρκετά νοικοκυριά, που αδυνατούν να καλύψουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΣ, διότι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση. Ο οικογενειακός προγραμματισμός έχει διαταραχθεί και κατά συνέπεια αρκετοί συμπολίτες μας αδυνατούν εκ των πραγμάτων να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες».

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει, εξάλλου, στο σημείο αυτό και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Σκοπέλου κ. Σπύρος Πατσής, τονίζοντας ότι «μέσω της παρέμβασής μας, απαιτήσαμε να επανασυνδεθούν τα ρολόγια των καταναλωτών, όπου σημειώθηκε διακοπή, διότι υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες τους». Παράλληλα ο κ. Πατσής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο μέλλον όλοι είμαστε εν δυνάμει υποψήφιοι να βρεθούμε σε δεινή θέση, διότι αυξάνονται διαρκώς τα ποσοστά της ανεργίας».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=