ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σε νέο κτίριο το ΕΠΑΛ Σκιάθου

σε-νέο-κτίριο-το-επαλ-σκιάθου-280973

Μεταστέγαση της εκπαιδευτικής δομής, που λειτουργεί με 69 μαθητές

Στόχος, που έγινε πραγματικότητα, οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ Σκιάθου, οι οποίες εγκαινιάστηκαν στις 19 Νοεμβρίου, με τη δέουσα επισημότητα. Το ΕΠΑΛ λειτουργεί με 69 μαθητές και άρχισε φέτος με την προσθήκη του τομέα Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας. Από το πρώτο έτος σύστασης του ΕΠΑΛ λειτουργεί ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με τις ειδικότητες Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Υπαλλήλων Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού, Υπαλλήλων Εμπορίας και Διαφήμισης, Υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό.

Επιβεβλημένη κρίθηκε η μεταστέγαση σε νέο κτίριο μετά την απήχηση που είχε η λειτουργία του ΕΠΑΛ στο νησί τόσο σε μαθητές Λυκείου, όσο και σε ενήλικες, που διεκδίκησαν δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση.

Το ΕΠΑΛ Σκιάθου ιδρύθηκε ως παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βόλου, με έδρα τον Δήμο Σκιάθου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

«Το πιο σημαντικό έργο μιας Δημοτικής Αρχής είναι αυτό, που αφορά στους νέους και την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι νέοι είναι το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινωνίας μας και θα εργαστούμε σκληρά για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ενεργώντας με προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα, θα συνεχίσουμε με προτεραιότητα την κατοχύρωση και εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών φοίτησης των παιδιών στα σχολεία του τόπου μας» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Αρχίζει η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για την εγγραφή των ενδιαφερόμενων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σκιάθου. Η περίοδος των αιτήσεων για όσους επιθυμούν να φοιτήσουν είναι από αύριο Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Η διάρκεια φοίτησης είναι δύο εκπαιδευτικά έτη, ενώ τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι φωτοτυπία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου, αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και απολυτήριο δημοτικού ή βεβαίωση φοίτησης κάποιων τάξεων.

Το έντυπο της αίτησης, που θα υποβληθεί με τα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι θα το βρουν στο Δημαρχείο.

Προϋπόθεση για να λειτουργεί το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι να εγγραφούν τουλάχιστον 25 άτομα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου