ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Καμπανάκι» για την υγεία

καμπανάκι-για-την-υγεία-280985

«Αμεση η ανάγκη στήριξης του Κέντρου Υγείας» υπογραμμίζει η ΛΑΣ Σκοπέλου

Την ανάγκη για άμεση και ουσιαστική στήριξη του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου υπογραμμίζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΛΑΣ Σκοπέλου, κάνοντας λόγο για «υποβάθμιση».

Απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, η ΛΑΣ Σκοπέλου κρούει «καμπανάκι», επισημαίνοντας ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο «έχει μείνει χωρίς μόνιμο γιατρό Γενικής Ιατρικής και καλύπτει τις ανάγκες με εβδομαδιαίες μετακινήσεις ιατρών από όλη τη χερσαία Θεσσαλία (Ελασσόνα, Τέμπη, Φάρσαλα, Πύλη κλπ.)», ενώ «δεν έχει τη δυνατότητα ακτινογραφιών καθώς η επικουρική εργαζόμενη τέθηκε σε αναστολή λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».

Περιγράφοντας τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η ΛΑΣ Σκοπέλου τονίζει, στην ίδια ανακοίνωση, ότι «καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου («αγροτικοί»), οι εναπομείναντες μόνιμοι εργαζόμενοι και οι επικουρικοί που δουλεύουν με συνεχείς παρατάσεις και την ανασφάλεια της απόλυσης αντί για την άμεση μονιμοποίησή τους».

Μεταξύ των αιτημάτων που προτάσσει η ΛΑΣ Σκοπέλου, περιλαμβάνονται τα εξής: «Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Να υπάρξουν σαφείς οδηγίες ώστε, αξιοποιώντας τα ολοένα και εμπλουτιζόμενα επιστημονικά δεδομένα και στη βάση ιατρικών ενδείξεων, να διενεργείται ο εμβολιασμός με το κατάλληλο εμβόλιο.

Δωρεάν, πλήρης προληπτικός ιατρικός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση. Ειδικότερα, να εξασφαλιστεί δωρεάν, πλήρης προληπτικός έλεγχος για τις παθήσεις που συμπεριλαμβάνονται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε αναφορικά με την απαλλαγή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (εξέταση για συγκεκριμένα αλλεργιογόνα).

Πλήρης καθημερινή ενημέρωση για όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από την πορεία των εμβολιασμών».

Παράλληλα, η ΛΑΣ Σκοπέλου ζητεί: «Εμβολιαστική εκστρατεία με εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα υπαρκτά ερωτήματα (με δυνατότητες ουσιαστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης του λαού για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού).

Κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού, τόσο των άμεσων όσο και των μακροπρόθεσμων.

Αμεση ενίσχυση Νοσοκομείου Βόλου και του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με προσλήψεις μόνιμων ιατρών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Μονιμοποίηση τώρα των συμβασιούχων. Να αρθεί η αναστολή καθηκόντων σε εργαζόμενους λόγω υποχρεωτικότητας».

Επίσης ζητεί «λειτουργία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί, για να αποσυμφορηθεί ο δυσβάσταχτος φόρτος των εργαζομένων στο ΚΥ και να διενεργείται τεκμηριωμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, με δωρεάν τακτικά τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους».

Τέλος, απαιτεί «να αποκατασταθούν τώρα, με άμεσες διαδικασίες, οι κτιριακές και άλλες υποδομές του Κέντρου Υγείας, που το καθιστούν ακόμη και ανασφαλές για εργαζόμενους και ασθενείς».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου