ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Επιμένει η Μενδώνη στο υψηλό αντίτιμο για την Περιστέρα

αλ-μεϊκόπουλος-επιμένει-η-μενδώνη-στο-282092

«Αμετακίνητο δηλώνει το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού στο ζήτημα του υψηλού αντιτίμου των 50 ευρώ για τον Επισκέψιμο Ενάλιο Αρχαιολογικό Χώρο (ΕΕΑΧ) του ναυαγίου της Περιστέρας στην Αλόννησο απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση», ενημερώνει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος μετά την απάντηση που έλαβε ο ίδιος και οι συνάδελφοί του από τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινοβουλευτική ερώτηση.

«Στην ερώτηση που καταθέσαμε με τις αρμόδιες τομεάρχες Πολιτισμού, Σία Αναγνωστοπούλου, και Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου, ζητήσαμε την κατάθεση της οικονομοτεχνικής μελέτης με βάση την οποία διαμορφώθηκε το ύψος του αντιτίμου. Στην απάντησή της, η κ. Μενδώνη παραδέχεται ότι δεν υπάρχει καμία οικονομοτεχνική μελέτη υποστηρίζοντας επιπλέον ότι «δεν είναι αναγκαία για να μπορέσει να αντιληφθεί κανείς ότι το ορισθέν αντίτιμο βρίσκεται εντός του πλαισίου της ανταποδοτικής επίσκεψης» και συνεχίζει ότι «ο καθορισμός αντιτίμου δεν αποτελεί απόρροια επιστημονικών δεδομένων και κριτηρίων, αλλά πραγματικών δεδομένων, που κατά κύριο λόγο είναι το ετήσιο κόστος που καλείται να καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο δια του ΥΠΠΟΑ για την λειτουργία του», αναφέρει ο κ. Μεϊκόπουλος σε σχετική ανακοίνωση.

«Είναι φανερό ότι η κα. Υπουργός αγνοεί τι είναι η οικονομοτεχνική μελέτη, γιατί αν αυτή είχε γίνει θα μπορούσε να εξεύρει κατάλληλες λύσεις και εναλλακτικές αποφεύγοντας την καταστροφική για το ναυάγιο της Περιστέρας αύξησητου εισιτηρίου στα 50 ευρώ. Σκοπός της οικονομοτεχνικής μελέτης είναι να εξετάζει την βιωσιμότητα της επένδυσης, εντοπίζοντας παράλληλα πιθανές αδυναμίες και να δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως με ποιο τίμημα θα είναι επιτυχής η επένδυση. Επίσης η κα. Υπουργός δεν ήταν σε θέση να μας απαντήσει,αν για το χρονικό διάστημα 2ετούς (2020-2021) πιλοτικής λειτουργίας (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) του ΕΕΑΧ επισκέφτηκαν το ναυάγιο της Περιστέρας συνολικά 600 επισκέπτες –δύτες, πόσους επισκέπτες περιμένει να το επισκεφτούν την επόμενη διετία με εισιτήριο στα 50 ευρώ», καταλήγει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την υπουργό να αναθεωρήσει τη στάση της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου