Αυτόνομη μονάδα το ΕΠΑΛ Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-30, 10:21:26
Αυτόνομη μονάδα το ΕΠΑΛ Σκιάθου

Η λειτουργία του Επαγγελματικού Λυκείου Σκιάθου ως αυτόνομη σχολική μονάδα θα είναι μία από τις αλλαγές, που θα προτείνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, στο πλαίσιο της πρότασης που καταθέσει κάθε χρόνο στο Υπουργείο Παιδείας για ιδρύσεις, συγχωνεύσεις, καταργήσεις, υποβιβασμούς και αναβαθμίσεις σχολικών μονάδων.

Το ΕΠΑΛ Σκιάθου το οποίο ιδρύθηκε το σχολικό έτος 2019- 2020 και λειτούργησε για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2020  - 2021, αποτελεί παράρτημα του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Βόλου. Σε λιγότερο από δύο χρόνια λειτουργίας, όμως, έχει παρουσιάσει εντυπωσιακή ανάπτυξη και κρίνεται αναγκαία η λειτουργία του ως αυτόνομης σχολικής μονάδας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Νίκο Κατσαβριά, το παράρτημα στη Σκιάθο έχει αναπτυχθεί τόσο ραγδαία, που την προηγούμενη Παρασκευή, η δημοτική αρχή του νησιού αναγκάστηκε να το μεταστεγάσει σε νέο μεγαλύτερο από το αρχικό κτίριο, προκειμένου να αναπτυχθούν τα τμήματα και τα εργαστήρια.

Το ΕΠΑΛ Σκιάθου ξεκίνησε με τη λειτουργία α’ και β τάξης στον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και φέτος λειτουργεί και γ’ τάξη στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ παράλληλα έχει προστεθεί και λειτουργεί και ένας ακόμη τομέας, αυτός της Υγείας Πρόνοιας.

Οι 45 μαθητές που αποτέλεσαν το αρχικό δυναμικό του σχολείου είναι πλέον 70 και διδάσκουν δέκα εκπαιδευτικοί. «Η ανάπτυξη του σχολείου ήταν εντυπωσιακή σε λιγότερο από δύο χρόνια λειτουργίας. Όταν ξεκινήσαμε αμφιβάλλαμε αν οι τέσσερις αίθουσες που προορίζονταν για μαθήματα θα γέμιζαν από μαθητές. Πλέον κρίθηκε αναγκαία η εξεύρεση νέων χώρων με επτά αίθουσες διδασκαλίας. Η πορεία του σχολείου έχει ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις», σημείωσε ο κ. Κατσαβριάς.

Η αυτονόμηση του ΕΠΑΛ Σκιάθου δεν θα είναι η μοναδική πρόταση της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας. Αυτή την περίοδο η διεύθυνση επεξεργάζεται προτάσεις για την ίδρυση νέων ειδικοτήτων στα επαγγελματικά λύκεια του νομού, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και να δίνουν επαγγελματική διέξοδο στους αποφοίτους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=