Εναρξη πτήσεων υδροπλάνων την άνοιξη ενώ διευρύνεται το δίκτυο σε πολλές περιοχές

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-29, 11:32:59
Εναρξη πτήσεων υδροπλάνων την άνοιξη ενώ διευρύνεται το δίκτυο σε πολλές περιοχές

 

Στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος τα υδατοδρόμια σε Μαγνησία και άλλες περιοχές 

Προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για την κατασκευή του δικτύου των υδατοδρομίων που θα συνδέσουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Με φόντο την έναρξη των πτήσεων, που τοποθετείται, εκτός απροόπτου την άνοιξη του 2022, και τις διαδικασίες για τα υδατοδρόμια στις Σποράδες να προχωρούν, συνεχίζονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου να υλοποιηθεί χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση ο στόχος.

Κομβικά σημεία στο δίκτυο των υδατοδρομίων αναμένεται να αποτελέσουν ο Βόλος και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τις διαδικασίες να συνεχίζονται, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα πριν τη νέα σεζόν. Θετικά γνέφει η Μαγνησία στο ζήτημα των υδατοδρομίων, τα οποία πέρασαν κυριολεκτικά από σαράντα κύματα, μέχρις ότου φτάσουν στην τελική ευθεία.

Με τις διαδικασίες για την κατασκευή των υδατοδρομίων να προχωρούν, διευρύνεται, στο μεταξύ, το δίκτυο ανά την Ελλάδα, με δεκάδες προορισμούς να εντάσσονται σταδιακά στην προσπάθεια.

Συνάντηση για όλα τα ζητήματα που αφορούν τα υδροπλάνα και την εξελικτική πορεία του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, πρόσφατα στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου, του αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου και του προέδρου και διευθύνοντα Συμβούλου της Hellenic Seaplanes Νικόλα Χαραλάμπους.

Κύρια θέματα συζήτησης οι αποθαλασσώσεις των πρώτων υδροπλάνων την προσεχή τουριστική σεζόν και οι εξελίξεις γύρω από το δίκτυο υδατοδρομίων που δομείται στο Βόρειο Αιγαίο.

Κατά την συνάντηση, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης κατασκευής υδατοδρομίων στο Βόρειο Αιγαίο και συγκεκριμένα σε Λέσβο και Λήμνο, ώστε να μπουν σε τροχιά πραγματοποίησης πτήσεων με υδροπλάνα το προσεχές διάστημα.

Για το δίκτυο υδατοδρομίων που δημιουργείται στη χώρα, η συζήτηση στράφηκε στις πρόσφατες καταθέσεις από πλευράς Hellenic Seaplanes των τεχνικών φακέλων των υδατοδρομίων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, ενώ έγινε λόγος και για τις περιπτώσεις των Λήμνου, Λέσβου και Αγίου Ευστρατίου που επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο της απόκτησης υδατοδρομίων που σύντομα ξεκινούν οι τεχνικοί φάκελοί τους.

Ειδική αναφορά έγινε και για την προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης του δικτύου υδατοδρομίων στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και συγκεκριμένα για την δημιουργία διεθνών υδατοδρομίων του Νομού Λέσβου όπου υπάρχουν οι πύλες εισόδου, μέσα στο επενδυτικό πλάνο της Hellenic Seaplanes ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησής τους μέσα στο επόμενο έτος.

Ο κ. Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δήλωσε: «Στόχος μας είναι η προοπτική ανάπτυξης υδατοδρομίων στα νησιά μας, τα οποία και θα συνδεθούν με το υπόλοιπο δίκτυο που ήδη βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης».

Ο υφυπουργός Μεταφορών, κ. Παπαδόπουλος εστίασε στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών που θα αποκτήσουν υδατοδρόμια: «Τα υδατοδρόμια αποτελούν υψίστης σημασίας επενδύσεις που θα δώσουν νέα δυναμική στη μεταφορική υποδομή της Ελλάδας και στον τουρισμό μας. Ένα ισχυρό δίκτυο υδατοδρομίων θα εξυπηρετεί χιλιάδες Έλληνες και ξένους τουρίστες όλο το χρόνο ενώ θα αναβαθμίσει την τουριστική ταυτότητα όχι μόνο των προορισμών που θα αποκτήσουν την υποδομή αλλά και ολόκληρης της χώρας».

 «Με τη δημιουργία περιφερειακών δικτύων υδατοδρομίων όπως αυτό που σχεδιάζεται στα νησιά Βορείου Αιγαίου, έχοντας πρωτεργάτες τα υδατοδρόμια σε Χίο, Ψαρά, Οινούσσες και σε δεύτερο χρόνο στη Μυτιλήνη, στη Λήμνο και στον Αγ. Ευστράτιο στόχος είναι το υδροπλάνο να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταφορική ζωή των επιβατών. Η δημιουργία ενός δικτύου υδατοδρομίων αναδεικνύει τις αρετές της νέας αυτής μεταφορικής υποδομής δίνοντας ξεκάθαρα νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας» υπογράμμισε ο κ. Χαραλάμπους.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=