«Αγκάθι» ο ΦΠΑ για τα νησιά

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-28, 11:06:23
Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ ζητούν στη Σκόπελο
«Αγκάθι» ο ΦΠΑ για τα νησιά

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου ψήφισμα για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή 

Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζουν φορείς και κάτοικοι των νησιών την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία τα νοικοκυριά δοκιμάζονται σκληρά, με τη Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου να καταθέτει σχετικό υπόμνημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου.

Ομόφωνα εγκρίθηκε, στο μεταξύ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου για επαναφορά του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των ανέργων και όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του νησιού.

Στο ψήφισμα, που τέθηκε υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, επισημαίνεται ότι «οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για όλα τα νησιά, ούτε ήταν, ούτε είναι, ειδικά σήμερα, προνόμιο.

Το νέο κύμα ακρίβειας σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, οι αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των υπόλοιπων παρόχων ηλεκτρισμού που παραλαμβάνουν τα νοικοκυριά, ήρθαν για να μείνουν.

Το όποιο εισόδημα εξασφαλίζουν στα νησιά οι εργαζόμενοι, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, όπως και οι αγρότες στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, εξανεμίζεται από το βουνό των υποχρεώσεων που δημιουργεί ακατάπαυστα η αντιλαϊκή πολιτική.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση με πακτωλό ενισχύσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητά τους στο δρόμο της «πράσινης μετάβασης»».

Μείζον αίτημα η επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων.

«Οι δυσκολίες για τους νησιώτες, ακόμα και να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, θα παραμείνουν ανυπέρβλητες μπροστά στις θυσίες που θα υποστούν σε όλα τα επίπεδα την επόμενη περίοδο. Η νέα φάση της καπιταλιστικής «πράσινης ανάπτυξης» σαρώνει εργασιακά δικαιώματα, μετατρέπει τα κοινωνικά αγαθά της Υγείας, της Παιδείας σε πανάκριβα εμπορεύματα, εκτινάσσει το κόστος διαβίωσης με αποτέλεσμα να στερούνται περισσότερες οικογένειες βασικά αγαθά και υπηρεσίες. Αυτές οι θυσίες, μετατρέπονται σε αμύθητα κέρδη για λίγους» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

«Δεν χωρά πια καμιά δικαιολογία για να μην επαναφέρει η κυβέρνηση τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά» επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου, υπογραμμίζοντας ότι «διεκδικούμε την κατάργηση του ΦΠΑ συνολικά στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, στους λογαριασμούς ρεύματος, νερού και τηλεπικοινωνιών, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου απαιτεί την επαναφορά τώρα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ μόνιμα σε όλα ανεξαιρέτως τα νησιά. Είναι καθολική απαίτηση των Σκοπελιτών, που πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί, ως ένα ελάχιστο μέτρο-αντιστάθμισμα από τις συνέπειες που δυσκολεύουν τη ζωή μας στα νησιά».

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=