ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κάλεσμα του δημάρχου Σκοπέλου για την απογραφή του πληθυσμού

κάλεσμα-του-δημάρχου-σκοπέλου-για-την-292500

Κάλεσμα στους κατοίκους της Σκοπέλου απηύθυνε ο δήμαρχος του νησιού Σταμάτης Περίσσης, προτρέποντας τον τοπικό πληθυσμό να συμμετάσχει στην απογραφή.

Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου, καλεί τους κατοίκους να συμμετάσχουν «άφοβα όλοι και όλες σε αυτή τη διαδικασία που θα επιτρέψει την πραγματική καταμέτρηση στον Δήμο μας και στη χώρα, ενώ παράλληλα θα συγκεντρώσει πολύτιμα στατιστικά στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού.

Τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Τα στοιχεία αυτά θα αποτυπώσουν το πραγματικό πληθυσμό του Δήμου μας, καθώς και τις πραγματικές του ανάγκες.

Οι γενικές απογραφές διενεργούνται, λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας, με την αυτοαπογραφή».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο δήμαρχος Σκοπέλου προτρέπει τους κατοίκους του νησιού: «Μη διστάσετε να ανοίξετε την πόρτα σας στον απογραφέα. Οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Τέλος, είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου