ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δυναμική παρουσία στη Θεσσαλονίκη

δυναμική-παρουσία-στη-θεσσαλονίκη-302775

Εντυπωσιακή η συμμετοχή του Δήμου Σκοπέλου στη φετινή έκθεση Philoxenia

Πόλο έλξης για αρκετούς ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε το τουριστικό περίπτερο του Δήμου Σκοπέλου στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia 2021, που διοργανώθηκε από 12 ώς 14 Νοεμβρίου στη συμπρωτεύουσα.

Με φόντο μεγάλες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον ειδυλλιακό Αη Γιάννη στο Καστρί και την επιβλητική θέα στη Χώρα Σκοπέλου, η αποστολή του Δήμου Σκοπέλου και της Επιτροπής Τουρισμού ενημέρωσε εκατοντάδες ενδιαφερόμενους, σχετικά με το εύρος των εναλλακτικών επιλογών που προσφέρει το νησί του «Mamma Mia» και παρουσίασε μεγάλη γκάμα από δημοφιλή τοπικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης, που παράγονται ή κατασκευάζονται στον προορισμό.

Γεύσεις, αρώματα και εικόνες από τη Σκόπελο «πλημμύρισαν» τη δημοφιλή έκθεση της Θεσσαλονίκης, με την προσφορά και τα κεράσματα με τοπικά εδέσματα, την επίδειξη των εντυπωσιακών παραδοσιακών φορεσιών του νησιού από εθελόντριες Σκοπελίτισσες και τα συναρπαστικά βίντεο, που μεταδίδονταν από ειδική οθόνη στο περίπτερο με επίκεντρο τις παραλίες, τα χωριά, την τοπική κουζίνα, την αυθεντικότητα, την παράδοση, τις ειδικές μορφές τουρισμού και τις τουριστικές υπηρεσίες

Η συμμετοχή του Δήμου ενισχύθηκε από τη συμπαρουσίαση της SEAJETS, ώστε να προβάλλεται παράλληλα ο προορισμός μαζί με τις άρτιες υπηρεσίες μετακίνησης, που παρέχει η έγκριτη ακτοπλοϊκή εταιρεία.

Σημειώνεται πως τα δρομολόγια της SEAJETS από Βόλο για Σκόπελο και Β. Σποράδες θα ξεκινήσουν από τις 23 Φεβρουαρίου, ενώ την άνοιξη του 2022 αναμένεται από την εταιρεία και η επανεκκίνηση της απευθείας σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο τη φετινή τουριστική χρονιά, που είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη Σκόπελο από τη Βόρεια Ελλάδα.

Επιπλέον, η Σκόπελος προβλήθηκε σε ειδική έκθεση φωτογραφίας, που διοργάνωσε η κοινότητα Greek Instagramers στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας φωτογραφικό υλικό από instagramers συμμετέχοντες σε ταξίδι γνωριμίας του προορισμού που πραγματοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι με πρωτοβουλία του Δήμου.

Στη διάρκεια του παραγωγικού τριημέρου, οι εκπρόσωποι του Δήμου Σκοπέλου και της Επιτροπής Τουρισμού είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με μεγάλο αριθμό ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators από την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων.

«Διαπιστώσαμε το έντονο ενδιαφέρον του κοινού από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πολλών επαγγελματιών από το εξωτερικό να γνωρίσουν ή και να επισκεφτούν ξανά τη Σκόπελο, καθώς το εύρος δραστηριοτήτων, η γαστρονομία, ο πολιτισμός και ο ρομαντικός τουρισμός δίνουν το κίνητρο στον ταξιδιώτη να παραμένει παραπάνω στον προορισμό, να γνωρίσει διαφορετικές πτυχές του και να τον επισκεφτεί ξανά ώστε να βιώσει νέες εμπειρίες» ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Ιωάννα Ευσταθίου.

Το νησί εκπροσώπησαν στην έκθεση ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγγελος Ξηντάρης, το μέλος της Ενωσης Ξενοδόχων Μάνος Αμούντζιας και τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού Ιωάννης Γιολδάσης, Εύα Καραμεσίνη και Ιωάννα Ευσταθίου, ενώ το «παρών» έδωσε στη διάρκεια της έκθεσης και η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, βοηθώντας σημαντικά το έργο της αποστολής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου εκφράζονται ευχαριστίες σε τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις του νησιού «για τη δωρεάν προσφορά τοπικών προϊόντων, κερασμάτων και εδεσμάτων και την πολύτιμη συνεισφορά τους, καθώς και στην εθελόντρια από τη Σκόπελο Δήμητρα Καράδη για τη χρήσιμη βοήθεια, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης».

Επίσης αίσθηση προκάλεσαν και τα εξαιρετικά είδη λαϊκού πολιτισμού της Σκοπέλου. Τα εύσημα από τον Δήμο και την Επιτροπή αποδίδονται σε τοπικούς παραδοσιακούς τεχνίτες και επιχειρήσεις. Εκφράζονται, επίσης, ευχαριστίες στις Σκοπελίτισσες Κέρη Παλαιολόγου και Κατερίνα Κοχύλη, οι οποίες φοιτούν στη Θεσσαλονίκη και προσφέρθηκαν να αναδείξουν τις τοπικές παραδοσιακές ενδυμασίες, εντυπωσιάζοντας κατά γενική ομολογία τους επισκέπτες της έκθεσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου