ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέο νηπιαγωγείο αποκτά η Σκιάθος

νέο-νηπιαγωγείο-αποκτά-η-σκιάθος-342554

Δημοπράτηση του έργου ανακοίνωσε ο Κων. Αγοραστός

Νέο νηπιαγωγείο αποκτά η Σκιάθος μετά την έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για το έργο «3ο Διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σκιάθου» προϋπολογισμού 828.000,00 €» (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός η κατασκευή του 3ου νηπιαγωγείου αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού. Με το έργο αυτό λύνεται το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στη Σκιάθου. Το κτήριο θα κατασκευαστεί με προδιαγραφές που θα καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή. Βελτιώνοντας τις υποδομές στον τομέα της εκπαίδευσης επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών μας. Και το μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο».

Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός ισόγειου κτίσματος με το σύστημα της προκατασκευής στον οικισμό της Σκιάθου. Το κτίριο φέρει κεραμοσκεπή και περιλαμβάνει είσοδο με 1 πολυδύναμο χώρο, 2 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών, χώρους υγιεινής, λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο και αποθήκες. Το κτήριο έχει μελετηθεί και αντιμετωπιστεί βιοκλιματικά. Η συνολική δόμηση είναι 309,99 τμ εντός οικοπέδου 1.186,20 τμ. ενώ είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και αναμένεται τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.), που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου