ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παραμένει η σύνδεση με Θεσσαλονίκη

παραμένει-η-σύνδεση-με-θεσσαλονίκη-349593

Ανάσα για τα νησιά των Βορείων Σποράδων η συνέχιση της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη και την ερχόμενη σεζόν. Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία, η επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκης-Βορείων Σποράδων συνέβαλε σημαντικά στην τουριστική κίνηση και στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής κατά τους προηγούμενους μήνες, καθώς οι αποβιβάσεις ξεπέρασαν τους 25.000 επισκέπτες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης από τη Σκιάθο, θα συνεχίσει και του χρόνου η εν λόγω ακτοπλοϊκή γραμμή να είναι επιδοτούμενη στο ίδιο πλαίσιο στενής συνεργασίας, όπως και φέτος, με το Υπουργείο Οικονομικών, διατηρώντας τη σημαντική θετική επίδραση για τα νησιά της Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για τη δρομολογιακή γραμμή Θεσσαλονίκη-Βόρειες Σποράδες-Μαντούδι, το σύνολο της επιβατικής κίνησης ανήλθε την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου 2021 σε 49.804 επιβάτες, εκ των οποίων οι 25.156 αφορούσαν σε αποβίβαση και οι 24.648 σε επιβίβαση, ενώ σημαντική ήταν και η κίνηση σε οχήματα.

Συγκεκριμένα 2.785 οχήματα αποβιβάστηκαν, 3.013 οχήματα επιβιβάστηκαν, 588 δίτροχα αποβιβάστηκαν και 633 δίτροχα επιβιβάστηκαν.

Τη στήριξή του στην ίδια γραμμή εξέφρασε, στο μεταξύ, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός στον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σκιάθο για την παράδοση του πλωτού ασθενοφόρου, σε συνάντηση εργασίας με παραγωγικούς φορείς του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου