ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πλωτό ασθενοφόρο στην υπηρεσία των Σποράδων – Παραδόθηκε στο Λιμεναρχείο Σκιάθου

πλωτό-ασθενοφόρο-στην-υπηρεσία-των-σπ-354777

Μεγάλη ανάσα για τους κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων, αλλά και τους επισκέπτες την περίοδο του καλοκαιριού, που σε περίπτωση υγειονομικής ανάγκης, μεταφέρονταν με ιδιωτικά σκάφη στον Βόλο, συνιστά το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Το πλωτό σκάφος παραδόθηκε χθες από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη στο λιμεναρχείο Σκιάθου.

Βάσει του προβλεπόμενων προδιαγραφών, το σκάφος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει με ασφάλεια δέκα άτομα, ενώ φέρει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό, τηλεπικοινωνιακό και υγειονομικό εξοπλισμό. Ο θάλαμος ασθενών περιλαμβάνει σύγχρονο υγειονομικό εξοπλισμό, όπως ειδική ηλεκτρική βάση απόσβεσης κραδασμών όταν τοποθετείται το φορείο ασθενούς, φορεία πολυτραυματία, καθίσματα διακομιδής ασθενούς, σανίδες ακινητοποίησης, στρώμα κενού, κλπ.

Επίσης, για την εξυπηρέτηση των ασθενών κατά τη διάρκεια της διακομιδής ο θάλαμος ασθενών θα είναι εξοπλισμένος, μεταξύ άλλων, με παροχές οξυγόνου, απινιδωτές, συσκευή ανάνηψης, φορητή ηλεκτρική αναρρόφηση, συσκευές ακινητοποίησης του αυχένα, σετ συσκευών ακινητοποίησης άκρων, σετ χειρουργικών εργαλείων, και ειδικούς σάκους πρώτων βοηθειών.

Το πλωτό ασθενοφόρο ήταν μια πάγια και διαρκής διεκδίκηση των κατοίκων, των τοπικών κοινωνιών των νησιών και των φορέων των Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου