ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγώνας δρόμου για επιμήκυνση της σεζόν

αγώνας-δρόμου-για-επιμήκυνση-της-σεζό-357572

Με το βλέμμα στην θερινή σεζόν φορείς, κάτοικοι και επαγγελματίες της Σκιάθου, παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις διεθνείς εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και την έναρξη των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για το καλοκαίρι του 2021 και έχοντας έρθει σε επικοινωνία με διεθνείς αεροπορικές εταιρίες και Tour Operators του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και των Σκανδιναβικών χωρών, ενημερώνει τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, πως δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το νησί της Σκιάθου μέχρι και τις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Επίσης, από την Σκανδιναβικές χώρες δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις προς το νησί της Σκιάθου μέχρι και τις 30 Μαΐου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου, επισημαίνεται ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, παροτρύνοντας τις αεροπορικές εταιρίες αλλά και τους Tour Operators, να επιμηκύνουν το πτητικό τους πρόγραμμα, από τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου που είναι το αρχικό πλάνο, στα μέσα Οκτωβρίου. Δηλαδή, αντί η τουριστική περίοδος της Σκιάθου να λήξει 3-4 Οκτωβρίου, να παραταθεί μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

«Βλέποντας τα πτητικά προγράμματα που ανακοινώνουν οι περισσότερες και μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες για το καλοκαίρι του 2021, αυτό που μπορούμε να συμπεράνουμε και να διαπιστώσουμε, είναι πως ο Μάιος θα αποτελέσει έναν δύσκολο και αδύναμο τουριστικά μήνα για όλους μας», υπογραμμίζουν ο πρόεδρος Αλέκος Ευσταθίου και τα μέλη του ΔΣ της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Εντός των επόμενων ημερών, εξάλλου, θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά τα προγράμματα των αεροπορικών εταιριών και θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση των ξενοδόχων και των επιχειρηματιών του τουρισμού.

Προσδοκίες από την Βρετανία

Μεγάλο στοίχημα παραμένουν, στο μεταξύ, οι Βρετανοί, με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για «άνοιγμα» των αεροπορικών ταξιδιών στις 17 Μαΐου, να έχει τονώσει την ροή των κρατήσεων, που παρέμενε παγωμένη το προηγούμενο διάστημα.

«Υπάρχει αβεβαιότητα και το ζήτημα είναι να δοθεί το σήμα εκκίνησης από τους Αγγλους, που παραμένουν το μεγάλο ερωτηματικό. Μετά την ανακοίνωση Τζόνσον, υπήρξε αξιοσημείωτη ροή κρατήσεων χθες και προχθές. Ξεκίνησε και πάλι η ροή των κρατήσεων για Μάϊο και Ιούνιο, ενώ είχαν σταματήσει» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ξενοδόχος Αρης Δερβένης του «Skiathos Palace», πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.

Μέχρι στιγμής δεν είναι μετρήσιμος ο αριθμός των κρατήσεων, με τον κ. Δερβένη να επισημαίνει ότι «σίγουρα οι κρατήσεις των Αγγλων θα είναι και πάλι την τελευταία στιγμή. Εμείς σε αυτό βασιζόμαστε».

Ενθαρρυντικά τα μηνύματα των τελευταίων ημερών μετά τις εξαγγελίες Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι οι προβλέψεις μιλούν για τουριστική κίνηση που θα κυμανθεί στο 50 με 60% του 2019.

Καταθέτοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την άποψή του, ο κ. Δερβένης επεσήμανε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα, «εκτιμούμε ότι η εκκίνηση της σεζόν θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο ή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και θα έχουμε πολύ δυνατό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Αυτή είναι η εκτίμησή μου».

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα αναστροφής κλίματος, ο κ. Δερβένης επεσήμανε ότι «σίγουρα η εικόνα θα είναι καλύτερη από την περσινή, αλλά στόχος μας είναι να φτάσουμε το 50 με 60% του 2019».

Προβολή της Σκιάθου

Το περιοδικό πολυτελείας και ταξιδιού τρόπου ζωής Conde Nast Traveller δημοσίευσε, στο μεταξύ, λίστα με τα «καλύτερα ελληνικά νησιά που πρέπει να επισκεφθείτε το 2021», συμπεριλαμβάνοντας στους 23 προορισμούς την Σκιάθο.

Στους 23 καλύτερους προορισμούς περιλαμβάνονται τα νησιά: Σύρος, Σίφνος, Υδρα, Μήλος, Σέριφος, Αμοργός, Παξοί, Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ιθάκη, Φολέγανδρος, Μύκονος, Τήνος, Κρήτη, Πάτμος, Σύμη, Νάξος, Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ρόδος, Σκιάθος και Λευκάδα.

Η συγγραφέας της CNT, Rachel Howard, επέλεξε τους καλύτερους προορισμούς με βάση τις παραλίες, τη γαστρονομία, τη νυχτερινή ζωή και την αυθεντικότητά τους.

Αναφερόμενη στην Σκιάθο, υπογράμμισε ότι είναι «το καλύτερο για να ανεβείτε σε μια αμμώδη παραλία με ένα καλό βιβλίο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου