ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υψηλές πτήσεις στη Σκιάθο

υψηλές-πτήσεις-στη-σκιάθο-357641

Εντυπωσιακή άνοδο 130,1% σημείωσε η αεροπορική κίνηση στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου τον περασμένο μήνα, με τον συνολικό αριθμό των επιβατών στους 194.352 έναντι 84.469 το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Ενθαρρυντικά είναι, την ίδια στιγμή, τα μηνύματα για το 2022, με τις διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου να συνεχίζονται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε επίπεδα σχεδόν διπλάσια σε σύγκριση με το 2020 διαμορφώθηκε η επιβατική κίνηση του εννιαμήνου του 2021 στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece, ξεπερνώντας τα 13,9 εκατομμύρια επιβάτες, με τον Σεπτέμβριο να παρουσιάζει θετικές επιδόσεις, κλείνοντας στα 3,4 εκατομμύρια επιβάτες.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον διευθυντή του αεροδρομίου Σκιάθου Στέφανο Λαμπρόπουλο, ο οποίος επεσήμανε ότι «αναμφίβολα είχαμε αρκετά περισσότερη κίνηση σε σύγκριση με πέρυσι και πολλά ιδιωτικά αεροσκάφη. Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό να σημειωθεί αύξηση στην κίνηση του αεροδρομίου, διότι ο κόσμος, που ήταν κλεισμένος για πολύ καιρό, πήγε διακοπές μόλις του δόθηκε η ευκαιρία. Η Σκιάθος είναι, άλλωστε, προορισμός, ιδίως για τους Αγγλους».

Ενθαρρυντικά παραμένουν, στο μεταξύ, τα δεδομένα για την ερχόμενη τουριστική σεζόν, με τον διευθυντή του αεροδρομίου Σκιάθου να υπογραμμίζει ότι «δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μεταξύ του 2020 και του 2021. Είμαστε αρκετά καλύτερα και θα είχαμε ακόμη μεγαλύτερη κίνηση, αν ξεκινούσαν αρχές Μαΐου οι Αγγλοι τουρίστες».

«Πετούν» τα περιφερειακά αεροδρόμια

Από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε Ακτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Κω, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, τη μεγαλύτερη άνοδο, για την περίοδο του εννιαμήνου σε σύγκριση με πέρυσι, σημειώνουν η Σαντορίνη με ποσοστό 155,9% και η Μύκονος με 153,4%.

Συνολικά 10 από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια παρουσιάζουν υπερδιπλάσια κίνηση, πάνω από 100%, έναντι του 2020 και συγκεκριμένα του Ακτίου, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Καβάλας, της Ζακύνθου, της Κώ, της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου, ενώ Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη και Σάμος έχουν μικρότερη αύξηση, από 17,8% η Θεσσαλονίκη έως 82,4% η Σάμος.

Ερωτηθείς σχετικά ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Ζλατούδης, εντεταλμένος για τις Βόρειες Σποράδες και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ο Σεπτέμβριος ήταν καλός μήνας, είχε επισκεψιμότητα με μεγαλύτερη διάρκεια. Ο αριθμός των επισκεπτών, βεβαίως, διαμοιράζεται και στα τρία νησιά. Μεγαλύτερο ποσοστό παραμένει στη Σκιάθο, αλλά το αεροδρόμιο δεν παύει να λειτουργεί ως διαμετακομιστικό κέντρο, οπότε ήταν καλύτερη η κίνηση τον Σεπτέμβριο και στην αιχμή της τουριστικής σεζόν. Είναι ενθαρρυντική η εικόνα και την ερχόμενη χρονιά αναμένουμε περαιτέρω αύξηση».

Η κίνηση για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2021, στα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, είναι λίγο πάνω από το 53% της αντίστοιχης του εννιαμήνου του 2019 ενώ ειδικά ο Σεπτέμβριος του 2021 είναι σχεδόν στο 80% του Σεπτεμβρίου του 2019, με τους τουριστικούς πράκτορες και τους φορείς των νησιών να αισιοδοξούν ότι θα είναι καλύτερη η τουριστική εικόνα την ερχόμενη σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου