ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παρεμβάσεις στα σχολεία

παρεμβάσεις-στα-σχολεία-357686

Προτεραιότητα στις σχολικές μονάδες από τη δημοτική αρχή Σκοπέλου, με τις εργασίες επισκευής να έχουν ξεκινήσει έγκαιρα και πριν το πρώτο κουδούνι. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, περιελάμβαναν καθαριότητα των αύλειων χώρων, βάψιμο τοίχων, επιδιόρθωση παραθύρων, υδραυλικών, ηλεκτρικών και καυστήρων των καλοριφέρ.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ολική συντήρηση του γυμναστηρίου του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, μόνωση της ταράτσας του σχολείου και ακολουθεί η κατασκευή του στεγάστρου.

Στο Δημοτικό της Γλώσσας ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση δικτύου ενσύρματου Internet σε όλες τις αίθουσες έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν υπολογιστές και διαδραστικοί πίνακες παντού. Η ίδια παρέμβαση αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα σχολεία, σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση.

Στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις στη Γλώσσα ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας σκεπής προϋπολογισμού 80.000 ευρώ. Ανακαινίστηκαν τα κουφώματα και τα δάπεδα των τάξεων, με σειρά ακόμη παρεμβάσεων να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ολοκληρώθηκε, εξάλλου, η διαδικασία και δημοπρατούνται τα νέα δάπεδα των προαυλίων όλων των σχολείων από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ολοκληρώνεται, παράλληλα, η διαδικασία πυρασφάλειας των σχολείων από το πρόγραμμα Φιλόδημος, επίσης, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το έργο της προσβασιμότητας και W.C των ΑΜΕΑ στα σχολεία του νησιού, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου