ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ενημέρωση για το Leader Αλιείας

ενημέρωση-για-το-leader-αλιείας-371337

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα Leader Αλιείας διοργανώνεται στη Σκόπελο την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο Ξενία). Στελέχη της Αναπτυξιακής Πηλίου ΑΕ πρόκειται να μεταβούν στη Σκόπελο, καλώντας όλους τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση.

Δυνητικοί δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραμμα είναι: αλιείς ή ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους, (επαγγελματική αλιευτική άδεια σε ισχύ), καθώς επίσης μη αλιείς (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή παρέμβασης.

Οι δράσεις είναι: Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών – Μη Κρατικές ενισχύσεις / Επιχειρηματικότητα.

Στο πεδίο εφαρμογής του προγράμματος υπάγονται πράξεις που αφορούν σε: παραγωγή, εμπορία και μεταποίηση προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, λιανικό εμπόριο ιχθυηρών και ανάπτυξη αλιευτικού τουρισμού.

Δικαιούχοι των πράξεων είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή παρέμβασης.

Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας υπάγονται πράξεις που αφορούν στην: Ανάπτυξη συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, στηρίζοντας ενέργειες κυρίως εποχιακής απασχόλησης. Ενδεικτικά αναφέρονται επενδύσεις στο σκάφος, εστιατόρια, περιβαλλοντικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την αλιεία και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με την αλιεία (δικαιούχοι αλιείς).

Επίσης περιλαμβάνονται δράσεις επιμόρφωσης, ίδρυση και εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων εστίασης, αναψυχής, θαλάσσιας άθλησης και υπηρεσιών εναλλακτικών /ειδικών μορφών τουρισμού (δικαιούχοι μη αλιείς).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου