ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αεροπορική σύνδεση Σκιάθου με Ορλί

αεροπορική-σύνδεση-σκιάθου-με-ορλί-378052

Νέες προοπτικές ανοίγονται για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τη γαλλική εταιρεία Transavia France να προσθέτει 50% περισσότερες θέσεις σε σχέση με το 2019, εντάσσοντας, παράλληλα, τη Σκιάθο στους νέους προορισμούς από το 2022.

Αυτό συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχε στη διεθνή τουριστική έκθεση Top Resa στο Παρίσι, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τη διευθύνουσα σύμβουλο της Transavia, Nathalie Stubler και τον γενικό διευθυντή της εταιρείας Nicolas Henin.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα επέκτασης των δρομολογίων της εταιρείας σε όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ στους ελληνικούς προορισμούς προστίθεται πλέον και η Σκιάθος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω την Transavia για τη σταθερή και διαρκώς αυξανόμενη εμπιστοσύνη που δείχνει σε προορισμούς της χώρας μας. Η CEO της εταιρείας μάς ενημέρωσε ότι την επόμενη σεζόν προσδοκά σε αύξηση 50% των αφίξεων σε σχέση με το 2019, καθώς και την προσθήκη της Σκιάθου ως νέου προορισμού της εταιρείας.

Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα για το 2022. Όμως, παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και στη δυνατότητα να υποστηρίξουμε χειμερινούς προορισμούς, καθώς και τον θεματικό τουρισμό.

Με μία σταθερή πολιτική βελτίωσης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, με διεύρυνση των τουριστικών προορισμών, προσδοκούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό προσδίδοντας μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στη χώρα μας».

Με χαμόγελα και αισιόδοξη διάθεση «υποδέχθηκαν» την παραπάνω εξέλιξη οι επαγγελματίες της Σκιάθου, επισημαίνοντας ότι η γαλλική αγορά αναμένεται να ενισχύσει την τουριστική κίνηση κατά τη θερινή περίοδο.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Σκιάθου Χρήστος Δημητριάδης μετά τις παραπάνω εξελίξεις και τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού. «Είναι ευχάριστη εξέλιξη και χειροκροτούμε την προσπάθεια. Πρόκειται για μια καινούργια αγορά και είναι θετικό ότι διευρύνεται ο κύκλος των χωρών που συνδέονται αεροπορικά με τη Σκιάθο, για να ξεφύγουμε από τα «μονοπώλια» κάποιων άλλων αγορών. Είναι θετικό» επεσήμανε.

Με αδημονία περιμένουν άπαντες το άνοιγμα των πτήσεων στη Σκιάθο από τη νέα σεζόν, με τον πρόεδρο των επαγγελματιών του νησιού να επισημαίνει ότι «θα δώσουν νέα προοπτική στο νησί και τις Σποράδες γενικότερα».

Θετικά, παράλληλα, τα σχόλια του προϊσταμένου ελέγχων και ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας Νίκου Σαρούκου, ο οποίος υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η Σκιάθος ήταν στο «στόχαστρο» της εταιρείας από το 2019. Η εξέλιξη είναι θετική αναμφίβολα και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Σκιάθος διευρύνει το δίκτυο των προορισμών που πραγματοποιούν πτήσεις στο αεροδρόμιό της».

Παράλληλα χαρακτήρισε «σημαντικό το γεγονός ότι αναπτύσσεται αεροπορική συγκοινωνία με το αεροδρόμιο της Σκιάθου», για να προσθέσει ότι «η εξέλιξη είναι θετική και ευοίωνη».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου