Γάμοι α λα... Μάμα μία

Τελευταία ενημέρωση: 2012-03-14, 11:33:14
Γάμοι α λα... Μάμα μία

Δεν αφήνει το μεγάλο ενδιαφέρον ανεκμετάλλευτο ο Δήμος Αλοννήσου

Προσφιλής προορισμός για αρκετούς μελλόνυμφους αποτελούν τα νησιά των Βορείων Σποράδων, δεδομένου ότι αρκετοί ημεδαποί και κυρίως αλλοδαποί, επιλέγουν μεσούσης της κρίσης, την οδό του πολιτικού γάμου σε ειδυλλιακό περιβάλλον. Πολιτικό γάμο τελούν στα νησιά, κυρίως στην διάρκεια της θερινής περιόδου, ημεδαποί και αλλοδαποί, οι οποίοι δηλώνουν γοητευμένοι από τις φυσικές ομορφιές των νησιών, αλλά και τις εικόνες που κάνουν τον γύρω του κόσμου μέσω της ταινίας «Μάμμα μία». Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Δήμος Αλοννήσου έχει θέσει σε προτεραιότητα την ανάπτυξη του συγκεκριμένου κεφαλαίου, προς όφελος του νησιού και της περιοχής γενικότερα. Όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης «ενόψει της νέας σεζόν και της ανακατασκευής της ιστοσελίδας του Δήμου, θα προβάλουμε και θα δώσουμε έμφαση στο θέμα του πολιτικού γάμου». Σύμφωνα μάλιστα με την επισήμανση του κ. Βαφίνη «θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο εντάσσεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ως Δήμος θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των μελλονύμφων, προκειμένου να έρθουν στην Αλόννησο για να συνδυάσουν τις διακοπές τους, με την τέλεση του γάμου τους». Το παράβολο του Δήμου Αλοννήσου για τον πολιτικό γάμο είναι 15 ευρώ και σύμφωνα με τις προθέσεις των ιθυνόντων, θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σε ότι αφορά στο νησί του Παπαδιαμάντη, την Σκιάθο, πέρυσι καταγράφηκαν περισσότεροι από εκατό πολιτικοί γάμοι, αλλοδαπών στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι οποίοι τελούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Μπούρτζι και το παράβολο του Δήμου Σκιάθου είναι 150 ευρώ. Η τέλεση σημαντικού αριθμού πολιτικών γάμων αποτελεί αναμφίβολα πηγή εσόδων για τους επαγγελματίες του νησιού, διότι οι μελλόνυμφοι και οι συγγενείς τους, παραμένουν μία, κατά μέσο όρο, εβδομάδα στην Σκιάθο, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. «Πολλοί αλλοδαποί έρχονται στην Σκιάθο το καλοκαίρι προκειμένου να τελέσουν τους γάμους τους και όπως πληροφορούμαστε, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για την φετινή σεζόν» αναφέρει στο σημείο αυτό η αντιδήμαρχος αρμόδια επί οικονομικών θεμάτων, κ. Λίτσα Τσολοβίκου. Στην διάρκεια της χρονιάς τελούνται, εξάλλου, σποραδικά, πολιτικοί γάμοι ημεδαπών και δη ντόπιων.

Ανάλογη εικόνα σημειώνεται και στην γειτονική Σκόπελο, η οποία έχει γίνει ευρύτερα γνωστή στο εξωτερικό, ως το «νησί του Μάμα μία». Το ποσό που καταβάλλουν οι μελλόνυμφοι στον Δήμο Σκοπέλου είναι 100 ευρώ εάν ο πολιτικός γάμος τελεστεί στο Δημαρχείο και 300 ευρώ, αντίστοιχα, εάν επιλεγεί κάποιο άλλο ειδυλλιακό σημείο του νησιού, όπως παραλίες κλπ. «Υπάρχει ενδιαφέρον από μελλόνυμφους διαφόρων χωρών προκειμένου να τελέσουν πολιτικό γάμο στην Σκόπελο, υπογραμμίζει ο Δήμαρχος του νησιού κ. Γιώργος Μιχελής. Σαφώς είναι μια πηγή εσόδων για το νησί, προσθέτει ο ίδιος, διότι συνδυάζεται με διακοπές, διαμονή και διασκέδαση στο νησί, που αποβαίνει προς όφελος των επαγγελματιών».

Νέο λογότυπο

Στο μεταξύ, διοργανώνεται ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα, όπου θα παρουσιαστεί το νέο λογότυπο του Δήμου Σκοπέλου. Εκδήλωση - συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Σκόπελος, ο νέος μας σύμμαχος στην κρίση» θα πραγματοποιήσει, συγκεκριμένα, ο Δήμος Σκοπέλου σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. στο Ίδρυμα Κακογιάννη (Αίθουσα Κινηματογράφου), Πειραιώς 206 στην Αθήνα, αύριο Πέμπτη 15 Μαρτίου στις 12.30 μ.μ. Στην εκδήλωση θα αναπτυχθεί η ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική του Δήμου Σκοπέλου, θα παρουσιαστεί το καινούργιο λογότυπο και το σλόγκαν του νησιού καθώς και το εκπτωτικό πρόγραμμα, αποκλειστικά για Έλληνες επισκέπτες, το οποίο εξασφαλίζει σημαντικές εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, κατά τη θερινή περίοδο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=