ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το «Εξπρές Πήγασος» στη γραμμή Βόλου – νησιών

το-εξπρές-πήγασος-στη-γραμμή-βόλου-345782

Σήμερα στις 9 το πρωί το «Εξπρές Πήγασος» αποπλέει από το Βόλο

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Πήγασος» δρομολογείται από σήμερα στην γραμμή Βόλου-Βορείων Σποράδων, αντικαθιστώντας το «Εξπρές Σαντορίνη» που έχει υποστεί βλάβη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου.

Tο «Εξπρές Πήγασος» απέπλευσε χθες το απόγευμα από τον Πειραιά, προκειμένου να πραγματοποιήσει σήμερα στις 9 το πρωί το προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι του Βόλου, προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων και αντίστροφα. Μετά από αναμονή μιας περίπου εβδομάδας, συνεπεία της σοβαρής βλάβης που σημειώθηκε εν πλω στο πλοίο «Εξπρές Σαντορίνη», δόθηκε λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, προς μεγάλη ικανοποίηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των νησιών.

Την περασμένη Πέμπτη, εξάλλου, πραγματοποίησε έκτακτο δρομολόγιο ο «Αχιλλέας», μεταφέροντας φορτηγά με διάφορα είδη τροφοδοσίας για τα μάρκετ και τις επιχειρήσεις, γενικότερα, των νησιών.

Στο μεταξύ χθες το πρωί απέπλευσε το φέρι μπόουτ, «Όσιος Δαυίδ» από την Γλύφα, το οποίο μετέφερε εννέα περίπου φορτηγά κι ένα ΙΧ αυτοκίνητο στα νησιά. Παράλληλα, κατά την επιστροφή του, ο «Όσιος Δαυίδ» μετέφερε, αντίστοιχα, στην Γλύφα φορτηγά τα οποία είχαν παραμείνει ακινητοποιημένα στα νησιά, ελλείψει πλοίου τις προηγούμενες μέρες.

Οι επαγγελματίες των νησιών, παράλληλα, αντιμετώπισαν έντονο πρόβλημα το προηγούμενο διάστημα, λόγω της απουσίας καραβιού από την ακτοπλοϊκή γραμμή Βόλου-Βορείων Σποράδων. Όπως επεσήμανε μάλιστα ο Μανώλης Κανταράκιας, πρόεδρος της Ένωσης Παντοπωλών Βορείων Σποράδων «είναι αναγκαία η άμεση δρομολόγηση πλοίου, διότι ήδη παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις στα ράφια των μάρκετ σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως γαλακτοκομικά, τυροκομικά προϊόντα, αλεύρι, ζυμαρικά και άλλα είδη, με αποτέλεσμα να έχουμε ελλείψεις σε βασικούς κωδικούς».

Οι επαγγελματίες των νησιών παρακολουθούν όλο αυτό το διάστημα, με έκδηλη ανησυχία τις εξελίξεις, ενώ στο μεταξύ, το επιβατικό κοινό εξυπηρετήθηκε με τα καθημερινά δρομολόγια του φλάιν κατ. Το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Πήγασος» θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε λόγω της σοβαρής βλάβης του «Εξπρές Σαντορίνη», ενώ παράλληλα συνεχίζεται η καθιερωμένη, ετήσια συντήρηση του «Εξπρές Σκιάθος».

Υπενθυμίζεται ότι η Λιμενική Αρχή της Σκιάθου, ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες της προπερασμένης Κυριακής, από τον πλοίαρχο του «Εξπρές Σαντορίνη», ότι κατά τη διάρκεια της πλεύσης από Σκόπελο για Σκιάθο, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλόννησο για Σκόπελο – Σκιάθο – Βόλο, παρατηρήθηκε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκιάθου, αποβιβάζοντας έντεκα επιβάτες με προορισμό τη Σκιάθο, ενώ οι ογδόντα οκτώ επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο με προορισμό το Βόλο καθώς και οι 150 επιβάτες που ανέμεναν να επιβιβασθούν, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το «flying cat 5», της ίδιας εταιρίας. Το πλοίο «Εξπρές Σαντορίνη», που επέστεψε κενό επιβατών στο Βόλο, μετά τον εντοπισμό της βλάβης, μεταφέροντας φορτηγά και οχήματα, βρίσκεται στον Πειραιά, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη από ομάδα ειδικών.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου