Παρέμβαση Θ. Τζούμα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Β. Σποράδων

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-17, 08:52:25
Παρέμβαση Θ. Τζούμα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Β. Σποράδων

Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη απέστειλε χθες ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υδροπτέρυγο «ΕΡΑΤΩ» της ακτοπλοϊκής εταιρείας Aegean Flying Dolphin, που εξυπηρετεί στη γραμμή Βόλος – Βόρειες Σποράδες.

Ο δήμαρχος επισημαίνει το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων, όσον αφορά στην καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Βόλου, καθώς, όπως αναφέρει, το υδροπτέρυγο παρουσιάζει συχνά μηχανικές βλάβες και τα δρομολόγια παραμένουν ανεκτέλεστα, ταλαιπωρώντας δεκάδες επιβάτες.

Μάλιστα, τονίζει ότι «η συχνή ακύρωση των προγραμματισμένων δρομολογίων από μηχανικές βλάβες και καιρικές συνθήκες, που δεν είναι σε βαθμό απαγόρευσης απόπλου, καταδεικνύουν πως το συγκεκριμένο πλοίο δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης».

Παράλληλα, εν όψει της χειμερινής περιόδου και με γνώμονα την αναγκαιότητα καθημερινής μετακίνησης των κατοίκων και των τριών νησιών, ο δήμαρχος έθεσε υπόψη του υπουργού το πρόβλημα της καθημερινής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Βόλου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
2
=