ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επεκτάσεις σχολικών μονάδων στη Σκιάθο

επεκτάσεις-σχολικών-μονάδων-στη-σκιά-432286

Συνάντηση με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές χθες στο δημαρχείο

Συνάντηση με τον ειδικό σύμβουλο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές, αρχιτέκτονα Δημήτρη Γεωργακόπουλο πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας στο δημαρχείο, με θέμα τις επεκτάσεις των σχολικών μονάδων του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου – Λυκείου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της από 12 Ιανουαρίου 2021 συνάντησης στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας μεταξύ του διευθύνοντα συμβούλου, Αθανάσιου Γιάνναρη, του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Μπουκώρου και του δημάρχου Σκιάθου. Οπως ανέφερε τότε ο κ. Γιάνναρης, ο Δήμος με υπέβαλε πλήρη φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πέτυχε την ωριμότητα των έργων επέκτασης, όποτε η ΚτΥπ θα αναλάβει την εκπόνηση των μελετών με στόχο μέχρι το τέλος του 2021 να έχει γίνει η δημοπράτηση των έργων.

Θα ακολουθήσει σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκιάθου και της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές για την εκτέλεση των έργων που θα παραδοθούν μέσα στο 2023.

Στο πλαίσιο της συνάντησης και κατόπιν της σχετικής ωρίμανσης των έργων πραγματοποιήθηκε αυτοψία στα σχολεία παρουσία του κ. Γεωργακόπουλου, του δημάρχου και του αντιδημάρχου Τεχνικών Εργων Γιάννη Τσανάκα, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για τη δρομολόγηση των έργων επέκτασης των σχολικών μονάδων σε άμεσο χρονικό διάστημα.

O κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι ο δήμος Σκιάθου είναι έτοιμος για την εκτέλεση των έργων τα οποία θα παραδοθούν μέσα στο 2023 και θα αναβαθμίσουν τις σχολικές μονάδες.

Με θερμές ευχαριστίες στον βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μουκώρο, την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή «για το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης που αφορούν στο νησί», ο δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί επίσης τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΚτΥπ, Αθανάσιο Γιάνναρη, και τον αρχιτέκτονα, Δημήτρη Γεωργακόπουλο για την άμεση ανταπόκριση και την εξαιρετική συνεργασία. «Η δημοτική αρχή θα θέτει ως προτεραιότητα τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών λειτουργίας» δηλώνει ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου