ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζεσταίνει μηχανές για Σκιάθο η Blue Air

ζεσταίνει-μηχανές-για-σκιάθο-η-blue-air-433863

Νέα αεροπορικά δρομολόγια θα εγκαινιάσει το ερχόμενο καλοκαίρι σε διάφορους προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Σκιάθου

Σταθερά στην πρώτη γραμμή του πτητικού ενδιαφέροντος το αεροδρόμιο της Σκιάθου, με τη ρουμανική ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Blue Air να εντάσσει το νησί του Παπαδιαμάντη στους δημοφιλείς προορισμούς.

Στο πρόγραμμα «Orarul de Vara 2022», η Blue Air διατήρησε στην πρώτη γραμμή τους αγαπημένους προορισμούς των επιβατών της, όπως τα ελληνικά νησιά, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ζήτηση για διακοπές στην χώρα μας, με την προσθήκη πέντε νέων δρομολογίων προς Θεσσαλονίκη, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Σκιάθο και Χανιά.

Θετικό το αποτύπωμα για τη Σκιάθο, με τους επιχειρηματίες του νησιού να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την προσθήκη νέων δρομολογίων από την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία.

«Θετικά βήματα» χαρακτηρίζει τα προαναφερθέντα ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Ηλίας Ανδριτσόπουλος, ενώ τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η ρουμανική αγορά είναι πολύ καλή. Μακάρι να «ανάψουν» οι μηχανές από τον Μάιο της ερχόμενης χρονιάς. Κάθε αγορά που κάνει άνοιγμα στο νησί, είναι ευχής έργο».

Με την παρουσία των ξένων τουριστών να συνεχίζεται στο νησί, η κίνηση του Σεπτεμβρίου δεν έχει, σαφώς, την ίδια δυναμική σε σύγκριση με τον Αύγουστο, όπως επισημαίνεται, ωστόσο, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει κινητικότητα, αν το επιτρέψουν οι καιρικές και πρωτίστως οι υγειονομικές συνθήκες.

Επιφυλακτικός εμφανίζεται, στο μεταξύ, ο κ. Ανδριτσόπουλος, αναφέροντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως «αν φτάσουμε στο 30% με 35% του 2019 σε επίπεδο εισπράξεων, θα είναι θαύμα». Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, η συνολική εικόνα της σεζόν, λαμβανομένης υπόψη της εικόνας του Ιουνίου και του Ιουλίου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για υπέρμετρη αισιοδοξία.

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει, στο μεταξύ, την διεύρυνση του πτητικού προγράμματος της Blue Air ο πρόεδρος του συλλόγου επαγγελματιών Σκιάθου Χρήστος Δημητριάδης, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι σαφής και ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τις εισπράξεις, θα διαμορφωθεί στο τέλος της σεζόν.

Με πληροφορίες για παράταση προγράμματος μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου για ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Σκιάθου τονίζει ότι «οι έλληνες τουρίστες έκαναν φέτος τη διαφορά. Μικρότερη η χρονική περίοδος, αλλά με μεγαλύτερο αριθμό αφιχθέντων».

Καθοριστικής σημασίας παράγοντας, παράλληλα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ όπως τονίζει ο κ. Δημητριάδης «δεν πρέπει να επαναπαυτούμε, αλλά να επιδιώξουμε να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν η ίδια γραμμή».

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού και «τουρισμός για όλους» ενίσχυσε την τουριστική κίνηση και αύξησε την επισκεψιμότητα των ελλήνων τουριστών στη Σκιάθο και τις Σποράδες γενικότερα. Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου, η προσθήκη νέων δρομολογίων, αεροπορικών και ακτοπλοϊκών, θα δώσει στο νησί την απαιτούμενη ώθηση, για να προχωρήσει με σταθερό βήμα στην επόμενη μέρα και την επόμενη σεζόν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου