ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγωνιούν οι επαγγελματίες της Σκιάθου

αγωνιούν-οι-επαγγελματίες-της-σκιάθο-489950

Τα έσοδα των επιχειρήσεων είναι λιγότερα σε σύγκριση με την τουριστική εικόνα του Αυγούστου

Κλίμα αγωνίας και προβληματισμού επικρατεί στη Σκιάθο, με τον πρόεδρο του τοπικού εμπορικού συλλόγου Χρήστο Δημητριάδη να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι κοινό αίτημα είναι η μετάβαση στην επόμενη μέρα και τη σεζόν του 2022. Μειωμένα παραμένουν, στο μεταξύ, τα έσοδα των επιχειρήσεων, σε αντίθεση με την ικανοποιητική τουριστική εικόνα του Αυγούστου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα στον εμπορικό κλάδο. Τα εμπορικά καταστήματα, όπως μου αναφέρουν συνάδελφοι, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης», υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Δημητριάδης.

Κέντρο βάρος του τουρισμού στο νησί, όπως και στα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων, είναι οι έλληνες τουρίστες, σε αντίθεση με τα δεδομένα που ίσχυαν πριν από την πανδημία. Μάλλον συγκρατημένοι οι τουρίστες, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, λόγω περιορισμένων οικονομικών, με τους νεώτερους σε ηλικία επισκέπτες να κάνουν εντονότερη την παρουσία τους και το φετινό καλοκαίρι.

«Χρειαζόμαστε όλους τους τουρίστες, χρειαζόμαστε τη νεολαία, χρειαζόμαστε και τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της σεζόν θα βελτιωθεί η κατάσταση, αλλά διαπιστώνουμε ότι το νησί κινείται κυρίως με τους Ελληνες τουρίστες» υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Κοινό το αίτημα για επιπλέον ενίσχυση από το κράτος, με αιχμή του δόρατος την επιχορήγηση για τα έξοδα εκκίνησης των επιχειρήσεων. «Περιμένουμε βοήθεια από το κράτος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πρώτα μας έξοδα σαν επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, δεν έχουν καμία βοήθεια» τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

Εκδηλη η αγωνία σε όλους τους κλάδους, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι είναι αναγκαία τα μέτρα στήριξης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες τις υποχρεώσεις τους, πάγιες, ασφαλιστικές και φορολογικές. Η μετάβαση στην επόμενη σεζόν με ασφάλεια και σταθερά βήματα, είναι το σημείο «κλειδί» για τους επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι εκτιμούν ότι θα έχουν ολοκληρωμένη εικόνα για τα οικονομικά δεδομένα και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, στο τέλος της σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου