ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προσβάσιμος προορισμός η Αλόννησος

προσβάσιμος-προορισμός-η-αλόννησος-490055

Πρωτοβουλίες για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες στο νησί

Eνα βήμα μπροστά έκανε ο Δήμος Αλοννήσου για τη βελτίωση των όρων προσβασιμότητας και την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην Αλόννησο. Πιο συγκεκριμένα, σε δύο από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, τη Μηλιά και τα Γλυφά, ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες η προμήθεια και εγκατάσταση πλήρους εξοπλισμού για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην θάλασσα.

Το αξιόλογο αυτό έργο περιλαμβάνει τα ειδικά τεχνολογικά συστήματα SEATRAC με σετ θερμοκρασιών, ομπρέλες θαλάσσης, σετ σήμανσης για το χώρο του παρκινγκ και την παραλία, χημικές τουαλέτες, ειδικά διαμορφωμένα αποδυτήρια και κατάλληλους διαδρόμους οι οποίοι ενώνουν τις υποδομές μεταξύ τους και έχουν το απαραίτητο πλάτος, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη μετακίνηση των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων.

«Η υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς στις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και των τουριστών της Αλοννήσου. Παράλληλα διευκολύνονται οι οικογένειες και οι φροντιστές των ατόμων με αναπηρία. Η συγκεκριμένη δράση αντανακλά τις κοινωνικές ευαισθησίες των κατοίκων και του Δήμου Αλοννήσου» δήλωσε ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης. Σημειώνεται πως το εν λόγω έργο προέκυψε μετά την ένταξη του Δήμου σε πρόγραμμα διαμόρφωσης παραλιών, μέσα από την πράξη «Δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων θαλασσίων προορισμών στις παραλίες Μηλιά και Γλύφα του Δήμου Αλοννήσου» στον άξονα προτεραιότητας «Ανάπτυξη Μηχανισμών Στήριξης της Επιχειρηματικότητας» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και δεν επιβάρυνε τα οικονομικά του Δήμου.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Δήμος Αλοννήσου διεκδίκησε και διασφάλισε τη συμμετοχή του στο πρωτοποριακό πρόγραμμα με προϋπολογισμό και συνολική δημόσια δαπάνη ύψους 119.536 ευρώ, του οποίου, πέραν της καταλληλότητας των παραλιών ή άλλων παραγόντων, κριτήριο επιλογής ήταν και η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων όπως προέκυπτε από την ημερομηνία υποβολής φακέλου με αριθμό πρωτοκόλλου για τη χρηματοδότηση του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου