ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υπουργός Τουρισμού από την Σκιάθο: «Ξεκινάει μια «χρυσή» εποχή»

υπουργός-τουρισμού-από-την-σκιάθο-ξε-492008

Συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες του νησιού είχε χθες ο Χάρης Θεοχάρης

Την βεβαιότητα ότι αρχίζει μια «χρυσή εποχή» για τον τουρισμό στην Ελλάδα, εξέφρασε χθες από την Σκιάθο ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αναφερόμενος με έμφαση στον εμβολιασμό και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο νησί του Παπαδιαμάντη βρίσκεται από προχθές ο κ. Θεοχάρης, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα που απασχολούν τοπικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού και οι συνεργάτες του κατέλυσαν στο εμβληματικό ξενοδοχείο «Skiathos Palace» της οικογένειας Δερβένη, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, ενώ σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, ο κ. Θεοχάρης συζήτησε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

Τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού και ζητούν επειγόντως λύση, τέθηκαν, εξάλλου, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο «Μπούρτζι» της Σκιάθου, παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, ξενοδόχων και επιχειρηματιών του νησιού.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προσερχόμενος στην σύσκεψη τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν πρέπει να εστιάσουμε στους αριθμούς. Και αυτό ίσχυε και πέρυσι, αλλά και φέτος σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Φυσικά, έχουν μεγάλη σημασία για τους ξενοδόχους του νησιού, καθώς οι αριθμοί αυτοί σημαίνουν δουλειές για τους υπαλλήλους τους, βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις τους κλπ. Οπότε, δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι τα παραγνωρίζω. Όμως, τα νούμερα θα «γεννήσουν» άλλα νούμερα μόνο αν η ποιότητα και η εικόνα της χώρας μας διατηρηθούν στο επίπεδο που έχουμε καταφέρει από πέρυσι έως τώρα. Πρέπει, δηλαδή, να μην είμαστε επιθετικοί, να προσέξουμε τα υγειονομικά μας μέτρα και τα πρωτόκολλα ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα και το 2022, αλλά και τις επόμενες χρονιές. Να είστε σίγουροι ότι ξεκινάει μια χρυσή εποχή για τον τουρισμό στη χώρα μας, που, αν προσέξουμε λίγο, μπορούμε να την κάνουμε ακόμα πιο επιτυχημένη».

Προβλήματα που ζητούν λύση

Στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου έθεσε τα προβλήματα του κλάδου εξαιτίας των ειδικών και δύσκολων συνθηκών που επικρατούν, ειδικά σε ένα νησί που ο τουρισμός του βασίζεται στην βρετανική τουριστική αγορά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πολλά τα θέματα που συζητήθηκαν, με κυρίαρχο το ζήτημα των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία, όπως υπογράμμισαν οι επαγγελματίες του τουρισμού, τηρούνται απαρέγκλιτα. Στο ζήτημα των υγειονομικών πρωτοκόλλων αναφέρθηκε με έμφαση ο υπουργός Τουρισμού, ενώ ανέφερε, παράλληλα, ότι η χρονιά εξελίσσεται θετικά μέρα με την μέρα, και ευελπιστεί, όπως τόνισε, ότι «θα φτάσουμε τον βασικό στόχο, που είναι η τουριστική κίνηση να φτάσει το 50% του 2019».

Στη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή, του βουλευτή Κωνσταντίνου Μαραβέγια, του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, τοπικών παραγόντων και επαγγελματιών, τέθηκε το ζήτημα της περαιτέρω οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών του τουρισμού. Οπως υπογραμμίστηκε, χαρακτηριστικά, το εναρκτήριο λάκτισμα για την τουριστική σεζόν δόθηκε στα μέσα Μαΐου, αλλά μέχρι τα μέσα Ιουλίου, δεν υπήρχαν έσοδα για τους επαγγελματίες, με τα έξοδα να συσσωρεύονται.

Ο κ. Θεοχάρης δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει το νησί, μεταφέροντας τα οικονομικά αιτήματα αρμοδίως, ανέφερε ότι θα ενισχυθούν οι πτήσεις από το εξωτερικό και παράλληλα σημείωσε ότι θα γίνει άνοιγμα σε νέες αγορές.

Νωρίτερα, ο υπουργός Τουρισμού είχε επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας Σκιάθου και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και κυρίως για την πορεία των εμβολιασμών. Ο κ. Θεοχάρης συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και υπογράμμισε την σημασία του εμβολιασμού, για να «κτιστεί» το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Χθες το απόγευμα, εξάλλου, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του εκπαιδευτικού-ενημερωτικού κέντρου του Safe Water Sports στις Κουκουναριές, που αφορούν τα αθλήματα θαλάσσης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου