ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Επιβάτες «σαρδέλες» στη γραμμή Σκιάθος – Κουκουναριές

επιβάτες-σαρδέλες-στη-γραμμή-σκιάθ-495018

Δεν ναυλώνει τέταρτο λεωφορείο ο Δήμος, γιατί δεν διαθέτει προσωπικό – Απίστευτη ταλαιπωρία εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν για τους τουρίστες

Σε μία περίοδο που η τουριστική κίνηση στο νησί της Σκιάθου κορυφώνεται, ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν για να βγάλουν τα «σπασμένα» του πολύμηνου lockdown, o Δήμος επιμένει να ξιφουλκεί με την αντιπολίτευση για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί η εσωτερική συγκοινωνία στη γραμμή Σκιάθος- Κουκουναριές.

Προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό στον δήμο η δημοτική αρχή απέρριψε το αίτημα για τη ναύλωση τέταρτου λεωφορείου που θα εκτελεί δρομολόγια προς τις Κουκουναριές, με αποτέλεσμα δεκάδες τουρίστες να στοιβάζονται στα τρία λεωφορεία που έχουν αναλάβει το μεταφορικό έργο.

Εικόνες με δεκάδες πολίτες να ξεροσταλιάζουν στα πεζοδρόμια περιμένοντας το λεωφορείο, ρισκάροντας πολλές φορές να μείνουν εκτός, αφού λόγω κορονοϊού οι πληρότητες είναι προκαθορισμένες, κυκλοφορούν ανά δεκάδες στα social media με τους χρήστες να προβαίνουν σε σχόλια που αποπνέουν δυσφορία και απογοήτευση.

Το θέμα της διαχείρισης της συγκοινωνιακής γραμμής αποτελεί ένα μεγάλο «αγκάθι» στο νησί του Παπαδιαμάντη. Έχει εξελιχθεί σε «γόρδιο δεσμό» τον οποίο η δημοτική αδυνατεί να κόψει, οι αντιπολιτεύσεις επιμένουν ότι θα πρέπει ο δήμος να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το συγκοινωνιακό έργο, αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο του 2021.

Μετά από πολλές κόντρες εξαιτίας της αδυναμίας σύμπλευσης στο συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, χωρίς το γραφείο δημοτικής συγκοινωνίας. Ο Οργανισμός ενεργοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 2021 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί εάν δεν παρέλθει χρονικό διάστημα 6 μηνών. Έτσι έως και τον Νοέμβριο του 2021, δεν μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση του Δ.Σ. ώστε να συμπεριληφθεί το γραφείο συγκοινωνιών.

Ο μόνος τρόπος για πρόσληψη προσωπικού για τη λειτουργία των λεωφορείων είναι με δίμηνη σύμβαση λόγω έκτακτης ανάγκης. Ο Δήμος ανακοίνωσε δύο φορές την ανάγκη πρόσληψης χωρίς να υπάρχει ενδιαφέρον για οδηγούς, παρά μόνο για εισπράκτορες.

Ετσι για τη λειτουργία του ενός λεωφορείου, από τις 20 Ιουλίου 2021, έγινε μετακίνηση οδηγών από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Η δημοτική αρχή έχει ανακοινώσει ότι τον Νοέμβριο θα εισάγει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, της σύστασης γραφείου συγκοινωνιών στο Δήμο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για προσλήψεις με οχτάμηνη σύμβαση για τη λειτουργία της γραμμής. Μέχρι τότε η συγκοινωνία από Σκιάθο για Κουκουναριές θα παραμένει στο ίδιο προβληματικό καθεστώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου