Επαγγελματίες εστίασης της Σκοπέλου: Αξιώνουμε καλύτερη συμπεριφορά

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-30, 08:01:28
Από τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν χθες έξω από το δημαρχείο Σκοπέλου οι επαγγελματίες εστίασης του νησιού, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το μπαράζ ελέγχων που δέχονται από ελεγκτικές υπηρεσίες
Επαγγελματίες εστίασης της Σκοπέλου: Αξιώνουμε καλύτερη συμπεριφορά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο με αφορμή το «μπαράζ» ελέγχων από ελεγκτικούς  μηχανισμούς

Καλύτερη αντιμετώπιση των επαγγελματιών της εστίασης από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν τη δυνατότητα στον κλάδο τους να μπορεί να είναι συνεπής με τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις στο κομμάτι που αφορά στην υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού τους, αξιώνουν οι  επαγγελματίες της Σκοπέλου.

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού χθες το πρωί σύσσωμοι οι επαγγελματίες μαζικής εστίασης του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο και παρέδωσαν «συμβολικά» τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους.

Ήθελαν να διατρανώσουν την διαμαρτυρία τους για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι έλεγχοι από τις υπηρεσίες αφενός και αφετέρου να δηλώσουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση νιώθοντας σχεδόν σε καθημερινή βάση την «ανάσα» των ελεγκτών διαφόρων υπηρεσιών που έχουν ξεκινήσει σαρωτικούς ελέγχους στα νησιά, σε μία περίοδο που οι επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν για να πάρουν μία οικονομική ανάσα, μετά το πολύμηνο lockdown που έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στον κλάδο τους.

Οι επαγγελματίες είχαν συνάντηση με τον  δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίση ο οποίος άκουσε τα αιτήματά τους και δήλωσε αλληλέγγυος.

Σε ανακοίνωση- ψήφισμα που εκδόθηκε από τον σύλλογο επαγγελματιών μαζικής εστίασης Σκοπέλου μετά τη συγκέντρωση, τονίζονται τα εξής: «Σήμερα 27 Ιουλίου οι επαγγελματίες της Σκοπέλου και πιο συγκεκριμένα οι επαγγελματίες μαζικής εστίασης και όχι μόνο συγκεντρωθήκαμε έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο και τη συμπεριφορά του ελεγκτικού μηχανισμού του κράτους.

Η συγκέντρωση έστω και για πρώτη φορά κρίνεται επιτυχής λόγω της αρκετής προσέλευσης επιχειρηματιών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  1. Ο τρόπος που διενεργείται ο έλεγχος
  2. Η απρεπής συμπεριφορά κάποιων υπαλλήλων που διενεργούν ελέγχους
  3. Συζητήθηκε επίσης να ζητηθεί από την Πολιτεία να ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα των ωραρίων.

«Πρέπει να έχουμε το δικαίωμα ενός εύλογου διαστήματος να μπορούμε να προσθέσουμε υπερωρίες των υπαλλήλων μας που εργάστηκαν σαν υπερωρία», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=