ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκιάθος: Εσωσε 18χρονη από πνιγμονή στο αεροδρόμιο

σκιάθος-εσωσε-18χρονη-από-πνιγμονή-στο-501410

Συγχαρητήρια ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας σε δόκιμο αστυφύλακα

Αίσια κατάληξη είχε η περιπέτεια υγείας μίας 18χρονης τουρίστριας από την Αυστρία, η οποία ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της, υπέστη πνιγμονή. Ενας δόκιμος αστυφύλακας που άκουσε τις κραυγές της, κινητοποιήθηκε αμέσως, της έκανε τη λαβή Heimlich και της επανέφερε την αναπνοή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 17 Ιουλίου στον Διεθνή Αερολιμένα της Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας συγχαίρει τον δόκιμο αστυφύλακα Σπύρο Πουλιανίτη, που έσωσε την κοπέλα.

Ηταν γύρω στις 13:00 όταν ο δόκιμος αστυφύλακας, που εκείνη την ώρα αναλάμβανε υπηρεσία, άκουσε μία κοπέλα πίσω του να βγάζει κραυγές σαν να μη μπορούσε να αναπνεύσει.

Προκειμένου να τη σώσει έβγαλε τη μάσκα που φορούσε και άρχισε αμέσως να της παρέχει τις πρώτες βοήθειες, ενώ πλήθος κόσμου τους παρακολουθούσε με κομμένη ανάσα.

Ο δόκιμος αστυφύλακας προσπάθησε να τη συνεφέρει χτυπώντας τη από πίσω όπως είχε μάθει στην εκπαίδευσή του. Όμως, η κοπέλα συνέχιζε να πνίγεται και να μην μπορεί να ανασάνει.

Σίγουρος για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει και κατάλληλα εκπαιδευμένος, της έκανε τότε ειδική λαβή, τη Heimlich, και η κοπέλα άρχισε επιτέλους να συνέρχεται.

Εβγαλε τον εμετό που είχε μέσα της παλινδρόμηση και πήρε ανάσα. Ευχαρίστησε θερμά τον δόκιμο αστυφύλακα που τη βοήθησε και της έσωσε τη ζωή.

«Η πράξη αυτή έγινε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων επιβατών του αεροδρομίου.

Με την ενέργειά του, επέδειξε επαγγελματισμό και υπηρεσιακή συνείδηση του καθήκοντος, διαφημίζοντας την Ελλάδα με το καλύτερο τρόπο στο εξωτερικό. Μπράβο Σπύρο, μας έκανες υπερήφανους», αναφέρει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, σε ανακοίνωσή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου