ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόσβαση σε παραλίες

πρόσβαση-σε-παραλίες-505035

Εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων σε ακτές στη Σκιάθο για τη διευκόλυνση ατόμων με αναπηρία

Πρόσβαση στη θάλασσα για τα άτομα με κινητική αναπηρία από τον Δήμο Σκιάθου με την εγκατάσταση ειδικής ράμπας στις παραλίες Κουκουναριές, Αγία Παρασκευή, Αγία Ελένη και Μεγάλη Αμμος.

Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως προτεραιότητα τους πολίτες, ειδικά εκείνους που χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης, προκειμένου να διευκολύνει έμπρακτα την καθημερινότητά τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στα κοινωνικά αγαθά, προχώρησε στην εγκατάσταση του Seatrac στις παραλίες Κουκουναριές, Αγία Παρασκευή, Αγία Ελένη και Μεγάλη Αμμος.

Το πρώτο σύστημα (Seatrac) κόστους 45.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε το 2013 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με πρόταση του περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Αγοραστού και τοποθετήθηκε στην παραλία της Αγίας Ελένης. Μετά την απεγκατάστασή του, στο τέλος της θερινής περιόδου, βρισκόταν στην αποθήκη του Δήμου Σκιάθου, μέχρι πέρυσι και με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, μετά τις απαιτούμενες εργασίες συντήρησης ύψους 7.500 ευρώ, εγκαταστάθηκε στην παραλία των Κουκουναριών. Φέτος η Δημοτική Αρχή εγκατέστησε αντίστοιχα συστήματα σε ακόμη τρεις παραλίες.

Το Seatrac κατασκευάστηκε για να λειτουργεί ως βοηθητικός εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιείται από άτομα με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα, ώστε να διευκολύνει την πρόσβασή τους στη θάλασσα, αποτελεί καινοτομία, καθώς είναι η μοναδική διάταξη που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία στα κάτω άκρα να εισέρχονται στη θάλασσα αυτόνομα. «Με την ενέργεια μας αυτή, καθώς και με άλλες που θα ακολουθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουμε ως στόχο να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες του νησιού μας με αναπηρία να απολαμβάνουν τις όμορφες ακτές μας αυτόνομα, χωρίς τη βοήθεια συνοδού ατόμου. Ευχαριστούμε θερμά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, που πρώτος εντόπισε την αναγκαιότητα της σημαντικής αυτής υποδομής» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου