ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με τη ματιά του Παπαδιαμάντη

με-τη-ματιά-του-παπαδιαμάντη-505102

Το βιβλίο του Γιώργου Σανιδά παρουσιάστηκε στον «Ορφέα» στη Σκόπελο

Φιλολογική βραδιά για την παρουσίαση του βιβλίου του Σκιαθίτη συγγραφέα Γιώργου Σανιδά, «Η Σκόπελος με τα μάτια του Παπαδιαμάντη» που εξέδωσε ο Δήμος Σκοπέλου, διοργανώθηκε πρόσφατα στον πολυχώρο «Ορφέας», στη Σκόπελο.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Σκοπέλου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Μαρία Σοφικίτου – Σίσκου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ομιλητές και όλους τους παριστάμενους στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στον συγγραφέα και το έργο του.

Θερμό χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Αθανάσιος Λιούπης και ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης.

Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Καλλιανός και ο συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς. Ο πρώτος αναφέρθηκε στη σχέση του Παπαδιαμάντη με τη Σκόπελο, όπως προσδιορίζεται με το μαθητικό πέρασμα του από το Ελληνικό Σχολείο Σκοπέλου, καθώς και τα μετέπειτα χρόνια της ζωής του στις συναντήσεις που είχε με συντοπίτες από το νησί. Ο συγγραφέας εστίασε στη μαγεία του Παπαδιαμάντη, διαβάζοντας και αναλύοντας το διήγημα «Το μοιρολόγι της φώκιας», που τριγυρνά ανάμεσα στα τρία νησιά των Β. Σποράδων. Οι δύο ομιλητές καθήλωσαν το κοινό, δίνοντας μοναδική προσέγγιση στη σχέση του Παπαδιαμάντη με τη Σκόπελο.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με έργα ζωγραφικής της λαϊκής ζωγράφου Βιολέττας Σοφικίτου, που έχουν ως κεντρικό θέμα τον Παπαδιαμάντη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιος Λιούπης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γρηγόρης Ιγγλέσης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων Σάκης Ζλατούδης, ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης, ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Βούλγαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Λιμενικού Ταμείου Αγγελος Ξηντάρης, οι εντεταλμένες δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Σάββα και Ιωάννα Ευσταθίου, καθώς και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου